Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Georgescu: Detalii neplacute despre deputatul PNL Nicolescu in motivarea judecatorilor

theodor nicolescu

Motivarea de arestare a lui Horia Georgescu, fost sef ANI, releva detalii neplacute pentru deputatul PNL Theodor Nicolescu. Procurorii DNA sustin ca acesta percepea comisioane de 5% din valoarea actiunilor care urmau sa fie oferite despagubire de catre ANRP.

Acest detaliu a reiesit din denunturile facute impotriva sa de Valentin Visoiu, printre altii.

"Cu privire la ultimul raport de evaluare a arătat ca sunt relevante declaraţiile relevante ale martorilor audiaţi în cauză, martori denunţători, respectiv, declaraţia numitului Vişoiu Valentin, Manolache Gheorghe şi Barbu Florin care relevă modul de lucru al comisiei şi interesul pe care unul dintre membrii comisiei, Niculescu Teodor Cătălin îl avea.

Citeste si: EXCLUSIV ONLINE - De ce a fost arestat şeful ANI: Cinism extrem şi pericol social/ DOCUMENT

Astfel, în denunţurile formulate, martorii au confirmat că, împreună cu Vişoiu Valentin şi Barbu Florin Şerban au achiziţionat drepturile litigioase de la proprietarii îndreptăţiţi să primească despăgubiri de la ANRP în dosarele respective, iar pentru soluţionarea acestora cu celeritate şi fără impedimente, Nicolescu Teodor Cătălin, la momentul respectiv vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale le-a pretins 5% din totalul acţiunilor.

Nu lipsit de relevanţă, pentru a putea concluziona că abuzul în serviciu este în legătură cu infracţiunea de luare de mită, astfel justificându-se activitatea derulată de către inculpaţi în cauză, prin trimiterea la dosarul nr.700/P/2014, din care rezultă că în privinţa lui Niculescu Teodor Cătălin se fac cercetări şi s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită", se arata in motivarea ICCJ.

CITESTE TOATĂ MOTIVARE ICCJ AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.