Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Hexi Pharma, aproape de final. Declarație ȘOCANTĂ a directorului general - Am fost amenințată cu moartea

facebook.com
hexipharma

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, joi,  ca prima sentință în dosarul Hexi Pharma să fie anunțată pe 23 ianuarie, astazi având loc ultimul termen pe fond.

Procurorii au cerut condamnarea a pedepase maxime pentru Flori Dinu, director general, şi Mihai Leva, şef de producţie al firmei, dar şi aplicarea unei amenzi penale firmei.

Flori Dinu le-a spus judecătorilor că a primit amenintari cu moartea, solicitând achitarea.

"Apreciez că am fost acuzată pentru fapte pe care nu le-am comis. La începutul urmăririi penale, actele de la dosar nu conţineau numele meu, însă, după moartea lui Codrea, am fost pusă sub acuzare pentru a da satisfacţie opiniei publice. Am fost reţinută şi arestată în 'festivalul cătuşelor'. Am primit ameninţări cu moartea. Parchetul mă acuză că, în calitate de director, am semnat nişte documente pe care le-am depus la Ministerul Sănătăţii. Din declaraţiile de la dosar rezultă că eu nu am participat şi nu am fost niciodată implicată în procesul de întocmire a reţetelor. Un director nu are cum să verifice fiecare document în parte. Nu am fost implicată în procesul de producţie. Eu am fost informată că produsele respectau concentraţiile de pe etichete. La dosar nu există niciun studiu de specialitate sau un raport care să facă legătura între folosirea produselor Hexi Pharma şi apariţia infecţiilor nosocomiale în spitale", a spus Flori Dinu, în sala de judecată, potrivit Agerpres.

Citeste si Dezvăluire-CUTREMUR! Adevărul despre criminalul de la Mediaș - Ce nu se știe, de fapt

"Eu mizez pe achitare. Ştiu că sunt nevinovată, însă în instanţă trebuie să şi demonstrezi acest lucru şi sper că am convins instanţa de nevinovăţia mea. Scopul principal al acestui scandal, de fapt un scenariu, a fost eliminarea de pe piaţă a celui mai important producător de dezinfectanţi din România. Al doilea scop a fost de a găsi un vinovat pentru situaţia din sistemul sanitar, numai că la trei ani de la izbucnirea scandalului apar adevăratele probleme ale sistemului sanitar, care sunt mai grave. Am fost ameninţată cu moartea din cauza mediatizării acelor acuzaţii. (...) În cele peste 700 de volume ale dosarului există referate şi documente întocmite de medici şi oameni de specialitate, care cereau în mod expres produsele Hexi Pharma. Nu ştiu ce motiv ar fi avut să le ceară dacă aceste produse nu erau conforme şi eficiente. (...) La începutul anchetei, numele meu nu a fost menţionat, iar după moartea domnului Condrea am devenit o ţintă a acuzaţiilor, fapt ce denotă că trebuia găsit un vinovat în viaţă în toată povestea aceasta. Nu ştiam şi nici în prezent nu cred că nu au fost respectate concentraţiile de substanţe active. Nu au existat reclamaţii din spitale în legătură cu neconformitatea produselor", a adăugat Flori Dinu, la finalul sedintei de judecata.

În martie 2017, compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune (dintre care şapte având consecinţe deosebit de grave), uz de fals (61 acte materiale), precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.