Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul în care Voiculescu este acuzat de şantaj, amânat pentru 10 decembrie

voiculescu catuse

La începutul procesului, avocatii lui Dan Voiculescu au anuntat ca acesta a depus o cerere sa fie judecat în lipsa, astfel încât el nu a fost adus în sala de judecata. Dan Voiculescu se afla în penitenciar, având de ispasit o pedeapsa de 10 ani închisoare primita în dosarul ICA.

De asemenea, avocatii au cerut amânarea dosarului pe motiv ca firmele trimise în judecata nu au mandatari, cerere admisa de instanta.
Tot acum, judecatorii au decis ca inculpatii sa primeasca copii dupa interceptarile aflate la dosar.
Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi în judecata în acest dosar pe 1 octombrie 2013, fiind acuzati în legatura cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite însemnate.
În acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.
Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat si gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, amenintându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de coruptie.
'În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenintare cu publicarea, prin intermediul entitatilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsa fapta de coruptie savârsita de partea vatamata, în situatia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune apartinând Antena TV Group la un pret dorit de inculpat. Semnarea contractului în conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media împotriva societatii pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati', sustin procurorii. AGERPRES

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.