Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul lui Corneliu Dobritoiu, trimis la un judecator de camera preliminara

134890903311
 

Dosarul fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu va fi trimis la un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să analizeze rechizitoriul, probele şi eventualele excepţii, în baza prevederilor din noul Cod de procedură penală.

La termenul de joi al procesului, un complet de trei magistraţi de la instanţa supremă a pus în discuţie trimiterea acestui dosar la un judecător de cameră preliminară iar avocaţii şi toţi inculpaţii din dosar au fost de acord.

Potrivit art. 54 din noul Cod de procedură penală, judecătorul de cameră preliminară verifică legalitatea trimiterii în judecată, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor procesuale de către organele de urmărire penală, soluţionează plângerile împotriva soluţiilor de neurmărire sau de netrimitere în judecată.

Durata maximă pentru aceste proceduri este de 60 de zile, termen care are însă un caracter de recomandare, timp în care judecătorul trebuie să decidă dacă retrimite dosarul la Parchet sau dacă investeşte instanţa de judecată cu soluţionarea lui.

În septembrie 2013, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, în prezent senator PNL, şi mai mulţi generali au fost trimişi în judecată de DNA în legătură cu achiziţionarea în condiţii ilegale a unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat.

În total, sunt deferite justiţiei 11 persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN.

Potrivit DNA, general maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi participaţie improprie la fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.