Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul violenţelor din 10 august ar fi instrumentat ilegal. Ce a descoperit IJ la Parchetul General

facebook.com
Parchetul General

Inspecția Judiciară face cercetări în ceea ce privește modul în care a fost deschis dosarul violențelor de la protestul de la 10 august. Inspectorii judiciari au ajuns la concluzia că trebuie să facă cercetări și în ceea ce îi privește pe Gheorghe Cosneanu, șeful secției militare, dar și pe procurorul militar Codruț Mihalache, transmite Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Îți crește păr în urechi? Este printre primele simptome ale unei boli grave

Cei doi procurori au delegat și desemnat în dosarul violențelor tot procurori de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, încălcând astfel un ordin al procurorului general. Potrivit ordinului, dosarele preluate de la un parchet inferior nu pot fi instrumentate de procurori delegaţi de la acelaşi parchet. Acel ordin ar fi fost revocat de Augustin Lazăr, însă după delegarea procurorilor militari. STIRIPESURSE.RO a scris în premieră despre încălcarea acestui ordin, pe data de 21 august.

Bogdan Pârlog, spun inspectorii judiciari, a ajuns în Piața Victoriei după ce a fost chemat de un șef de serviciu din cadrul Jandarmeriei, a ajuns după-amiază și a stat în curtea Guvernului până la ora 4 dimineață. În timp ce era acolo ar fi dat recomandări jandarmilor, iar la momentul respectiv nu a prezentat nicio intenție de a se sesiza sau a deschide un dosar privind protestul, însă apoi a mers la Parchet unde s-a sesizat din oficiu.

Procedurile ar fi fost încălcate, pentru că Bogdan Pârlog nu și-a informat superiorii, nici privind prezența în piață, nici sesizarea din oficiu. Mai mult, Pârlog și-ar fi mințit superiorul, pe procurorul militar Ionel Corbu, atunci când a fost chestionat în privința prezenței în Piață. Culmea, pe 21 august, după ce PÎCCJ a preluat dosarul, procurorul Crobu a fost şi el delegat la Parchetul General.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care îţi păcălesc dieta. Nu ştiai că, de fapt, conţin zahăr .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.