Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dotări de ultimă oră în activitatea polițiștilor - Body-camera unui poliţist, într-un final, va responsabiliza şi cetăţeanul şi poliţistul, spune Marcel Vela

marcel vela

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat că poliţiştii vor fi dotaţi cu mijloace de înregistrare audio-video, pentru a putea fi documentat oficial şi eficient contactul unui poliţist cu cetăţeanul, un potenţial infractor sau cu un suspect. El a adăugat că achiziţia de body-cam-uri se va materializa în această vară, potrivit news.ro

„Mai există un subiect pe care l-am dezbătut şi dvs. aţi analizat de-a lungul timpului, subiect care ne-a făcut să decidem, să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt, uitaţi după ce am făcut toate procedurile, să ajungem şi la o finalizare concretă în sensul în care, încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti de-ai noştri.

Citește și:  OMS, noi recomandări cu privire la COVID-19. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de acest coronavirus

În judeţul Vâlcea, în judeţul Prahova au fost înregistrate acţiuni şi dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă, să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial şi eficient, prin aceste mijloace de înregistrare”, a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la sediul MAI.

El a mai spus că „body-camera unui poliţist, într-un final, va responsabiliza şi cetăţeanul şi poliţistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuţii, analize, dezbateri televizate, cine a fost vinovat: Spartacus sau poliţistul?”.

Ministrul de Interne a precizat că în această vară se va materializa achiziţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.