Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dotări moderne în Galați - Primăria anunță o investiție uriașă în următorii doi ani

Pixabay
bani

Primăria Galaţi va cumpăra, în următorii doi ani, 18 tramvaie noi, cu dotări moderne. O firmă din Arad a câştigat licitaţia pentru achiziţionarea mijloacelor de transport în comun, cu un preţ total de peste 100 de milioane de lei fără TVA, conform news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Galaţi, a fost desmenată deja oferta declarată câştigătoare a acordului-cadru referitor la achiziţia tramvaielor. Este vorba despre oferta depusă de o firmă din Arad, care a propus un preţ total de peste 100 de milioane de lei fără TVA, respectiv 5.585.000 de lei pentru fiecare tramvai.

Inițiativa liberalilor face cu ochiul UDMR-ului - Urmează Alianța Ținutului Secuiesc?

Durata acordului-cadru este de 24 de luni.

Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, şi un consum de energie scăzut. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, precum şi de un sistem pentru anunţuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficienţe de vedere. De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalaţie de aer condiţionat pentru pasageri şi vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio-video, instalaţie pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât şi în exterior. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

Este pentru prima dată când Primăria municipiului Galaţi achiziţionează tramvaie noi, dotate la standarde europene, iar procesul de modernizare a transportului în comun din Galaţi va continua. Primăria municipiului va scoate la licitaţie achiziţia a 50 de autobuze noi electrice hibrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.