Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două bombardamente operate de SUA în secret în Orientul Mijlociu. S-a aflat abia acum

soldati americani

Armata americană a întreprins două lovituri aeriene împotriva membrilor rețelei Al Qaida în centrul Yemenului în luna iulie, a indicat marți Comandamentul forțelor americane din Orientul Mijlociu (Centcom), citat de AFP, notează Agerpres.

În cursul primului bombardament, care a avut loc pe 8 iulie, un membru ''operațional'' al organizației Al Qaida din Peninsula Arabică (AQPA) a fost ucis, a precizat sursa într-un comunicat. Cea de-a doua lovitură aeriană a fost efectuată pe 16 iulie, când șase membri ai AQPA au fost uciși și unul a fost rănit.

Papa Francisc agită spiritele la Vatican: DECIZIA care poate intra în istorie

''Prezența rețelei Al Qaida are un efect destabilizator în Yemen: ea se folosește de tulburările din Yemen pentru a-și face rost de adăpost de unde poate planifica atacuri împotriva aliaților noștri, precum și împotriva SUA și a intereselor lor'', a afirmat CENTCOM.

AQPA profită de situația din Yemen, unde forțele guvernamentale se află în conflict cu rebelii houthi, susținuți de către Iran, pentru a-și extinde prezența în sudul țării.

Ucenicul va ajunge maestru: Îi va lua locul Gabriela Firea lui Dragnea în fruntea PSD?

În mai, Pentagonul a recunoscut că a instalat soldați americani într-o locație din Yemen în scopul de a acorda celor din Emirate sprijin în domeniul informațiilor.

O coaliție sub comanda Arabiei Saudite întreprinde din martie 2015 o intensă campanie de bombardamente aeriene în sprijinul președintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, luptând împotriva rebelilor houthi, care au preluat controlul capitalei Sanaa și al unor mari părți din teritoriul țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.