Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două bombe de la umaniști. Horia Constantinescu intră în PPU, iar proiectul său pentru susținerea agriculturii românești a fost depus la Parlament de deputatul

PPUsl
PPUsl

Deputatul PPU Grațiela Gavrilescu a prezentat o inițiativă legislativă pentru susținerea fermierilor, procesatorilor și producătorilor din România. Proiectul, conceput de Horia Constantinescu, a fost deja depus la Parlament.

Acesta prevede ca diverse instituții ale statului să achiziționeze doar alimente românești (legume, fructe, etc.), cu excepția situațiilor obiective, în care acest lucru nu ar fi posibil. Proiectul se referă la structuri precum spitale, cantine sociale, unități militare și altele.

”Consider că este un moment extrem de important, trebuie să avem grijă de sănătatea populației, de felul în care populația se alimentează, e nevoie de produse de calitate și trebuie să ne gândim foarte bine ca industria alimentară să fie protejată. Guvernul și Parlamentul ar trebui să gândească legi să protejeze producătorii autohtoni, iar producția lor să fie cât mai mare”, a explicat Grațiela Gavrilescu într-o conferință de presă.

Horia Constantinescu, fost președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și autorul proiectului a anuțat că se înscrie în PPU și a explicat viziunea sa asupra proiectului.

”Am lucrat aproximativ un an de zile alături de doamna Gavrilescu. Inițial, proiectul a fost gândit ca un program-pilot, pentru Constanța, apoi extins. Ideea este nu să oferim o alternativă, ci să obligăm autoritățile statului să achiziționeze produse românești” a spus Horia Constantinescu. Fostul președinte ANPC a spus că se va alătura oficial umaniștilor, pentru a fi în aceeași formațiune politică cu Grațiela Gavrilescu, cea care l-a sprijinit în acest proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.