Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două cartiere din Ploieşti în care a fost semnalată prezenţa unui urs, monitorizate cu camere video şi cu drona

Facebook
urs ursi

Autorităţile din Ploieşti anunţă că, după ce locuitorii oraşului au semnalat prezenţa unui urs în cartierul Mihai Bravu şi în apropierea rafinăriei Vega, în cele două zone au fost montate trei camere de supraveghere. În plus, cartierele respective sunt monitorizate, de două ori pe zi, cu ajutorul unei drone, iar patrule ale Poliţiei şi Jandarmeriei trec prin zonă la fiecare jumătate de oră, potrivit news.ro.

”Primăria Municipiului Ploieşti informează faptul că, având în vedere semnalarea prezenţei exemplarului de urs în zonele Vega şi Mihai Bravu din municipiul Ploieşti, (...) autorităţile locale monitorizează în continuare această situaţie, prin stabilirea de puncte fixe de observare şi patrulare în zonele în care ursul a fost semnalat, prin montarea a trei camere de supraveghere video şi prin monitorizarea cu dronă, de două ori pe zi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de municipalitatea ploieşteană.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, a fost instalată şi o cuşcă pentru capturarea exemplarului de urs.

Totodată, echipaje ale Poliţiei Locale Ploieşti şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova monitorizează, alternativ, zonele sus indicate, la interval de o jumătate de oră.

Măsurile sunt luate după ce, în ultimele săptămâni, a fost semnalată prezenţa unui urs în cele două zone.

În urmă cu trei săptămâni, un urs a fost filmat şi fotografiat pe strada Găgeni, iar la finalul săptămânii trecute o persoană a semnalat prezenţa unui urs în apropierea rafinăriei Vega, însă la momentul la care autorităţile au ajuns acolo animalul se mai afla în zonă.  El a fost căutat pe timp de noapte, cu o dronă dotată cu cameră cu termoviziune, însă fără rezultat.

Autorităţile le recomandă oamenilor care văd animale sălbatice în zonele locuite să anunţe imediat prezenţa acestora, să caute adăpost, să nu încerce să se apropie de acestea, să le hrănească, să le filmeze sau să le fotografieze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.