Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două firme din Lupeni amendate cu 23.000 lei, pentru ilegalităţi în domeniul silvic

Două firme cu puncte de lucru în comuna Lupeni au fost amendate de poliţişti cu suma totală de 23.000 lei, pentru ilegalităţi în domeniul silvic, în cadrul unei ample acţiuni derulate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, potrivit Agerpres.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că, în urma investigaţiilor, poliţiştii au identificat două societăţi comerciale cu puncte de lucru în localitatea Lupeni, care deţineau o cantitate de 115 metri cubi de material lemnos, în special lemn de foc, în valoare de aproape 25.000 lei.

Poliţiştii au constatat că aceste unităţi nu au efectuat operaţiunile legale aferente în aplicaţia SUMAL 2.0, iar avizele de însoţire a mărfii nu erau valabile, conform legii.

În consecinţă, poliţiştii au luat măsura sancţionării cu amendă contravenţională a societăţilor comerciale în cauză, valoarea totală a amenzilor fiind de 23.000 de lei.

"Pe lângă această sancţiune, s-a dispus confiscarea valorică a întregii cantităţi de material lemnos, ca măsură complementară. De asemenea, în urma controlului efectuat, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională şi pentru nerespectarea obligaţiilor referitoare la deţinerea registrului unic de control", a informat IPJ Harghita.

Acţiunea de control a specialiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Harghita a avut scopul "de a preveni şi combate faptele ilegale din domeniul silvic şi activităţile ilicite în domeniile economice specifice exploatării, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, precum şi pentru a combate ilegalităţile din domeniul evaziunii fiscal".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.