DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Două grădiniţe şi clase din mai multe unităţi de învăţământ din județul Dâmbovița trec în scenariul roşu după apariţia unor cazuri de COVID-19

Pinterest
coronavirus

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au decis modificarea scenariului de funcţionare în privinţa mai multor unităţi de învăţământ, în urma solicitărilor Consiliilor de Administraţie ale unităţilor didactice şi a analizelor Direcţiei de Sănătate Publică cu privire la situaţia COVID-19. Astfel, două grădiniţe şi clase din mai multe unităţi de învăţământ trec în scenariul roşu, în timp ce trei şcoli ies din acest scenariu, începând cursurile în scenariile verde sau galben.

Potrivit unei hotărâri adoptate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa, scenariile în care funcţionează mai multe unităţi de învăţământ vor fi schimbate, pentru o perioadă de una sau două săptămâni, după caz, ca urmare a reanalizării situaţiei privind infectarea cu noul coronavirus şi a propunerilor Consiliilor de Administraţie ale unor unităţi şcolare.

Conform deciziei CJSU, trei unităţi de învăţământ care au deschis anul şcolar în scenariul roşu trec de la cursurile exclusiv online la alte scenarii. Astfel, şcoala din localitatea Gura Foii trece de la învăţământul exclusiv online la cursuri cu elevii în bănci, în timp ce şcolile postliceale cu profil sanitar "FEG” şi "Christiana”, ambele din Târgovişte, vor funcţiona conform scenariului galben, până în 4 octombrie.

Pe de altă parte, tot până în 4 octombrie, două grădiniţe şi clase din alte patru unităţi de învăţământ trec în scenariul roşu după apariţia unor cazuri de COVID-19. Conform hotărârii autorităţilor judeţene, este cazul Grădiniţei cu program normal nr. 1 Ocniţa, Grădiniţei cu program normal nr. 2 Fundu Ocnei, clasei I A de la Şcoala Gimnazială "I. Al. Brătescu Voineşti” Târgovişte, al unei grupe de la Grădiniţa "Dumbrava Minunată” Fieni, clasei a V-a de la şcola Ungureni – Corbii Mari şi claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială Corbii Mari.

Totodată, CJSU Dâmboviţa a decis ca, până în 29 septembrie, să funcţioneze în scenariul roşu clasa a XII-a C de la Liceul "Petru Cercel” Târgovişte, clasele a VII-a A şi XII-a A de la Liceul de Arte "Bălaşa Doamna” Târgovişte, dar şi clasele a V-a A, a V-a B, a VI-a A şi a VII-a A de la Şcoala Gimnazială Grozăveşti Corbii Mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.