Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două jumătăţi ale unei foi conţinând versuri manuscrise şi autograful lui Jimi Hendrix, asamblate după 55 de ani

the Mirror
jimi hendrix

Două jumătăţi ale unei foi conţinând versuri manuscrise şi autograful legendarului chitarist Jimi Hendrix au fost asamblate după 55 de ani în Marea Britanie, informează DPA şi PA Media.

Muzicianul american, aflat la începutul carierei, a concertat alături de trupa sa Jimi Hendrix Experience la Bath Pavilion, Marea Britanie, pe 20 februarie 1967, în locul lui Chuck Berry, al cărui recital a fost anulat, potrivit Agerpres.

Înainte de concert, două fete din localitate, în vârstă de 15 şi respectiv 16 ani, şi-au făcut apariţia în culise în căutarea unui autograf valoros.

Hendrix le-a ieşit în întâmpinare, dar le-a spus că nu are la îndemână hârtie albă pentru a le da un autograf. Muzicianul a smuls atunci o pagină dintr-un caiet, a rupt-o în două şi a dat autografe pe ambele bucăţi.

Colegii de trupă Mitch Mitchell şi Noel Redding şi-au oferit de asemenea autografele.

Când cele două adolescente au ajuns acasă, au descoperit că fragmentele de hârtie aveau pe verso versuri scrise de mână intitulate ''51st Wedding Anniversary'', iar pe lateral, era scris un alt titlu, ''Key of B''.

Peste doar trei săptămâni, ''51st Anniversary'' a fost lansat ca B-side la single-ul ''Purple Haze'', al doilea hit al lui Jimi Hendrix care ajungea în Top 10 din Marea Britanie.

Cele două prietene s-au înstrăinat după o vreme şi odată cu ele şi versurile de pe cele două bucăţi de hârtie.

Anul trecut, una dintre ele s-a adresat magazinului de suveniruri rock 'n' roll Tracks Limited din Lancashire pentru a vedea cât valorează bucata de hârtie cu autografe.

La cererea magazinului, vânzătoarea a reuşit să dea de urma prietenei ei - deşi nu mai ţinuseră legătura în ultimele cinci decenii - care se afla în Bath şi care păstrase la rândul ei foaia cu autografele.

Ambele femei, care doresc să-şi păstreze anonimatul, au convenit să-şi vândă jumătăţile din acea pagină manuscrisă, evaluată acum la o sumă de ordinul a câteva zeci de mii de lire sterline.

''Există foarte puţine manuscrise cunoscute care i-au aparţinut lui Jimi Hendrix şi încă şi mai puţine semnate de Jimi şi ceilalţi doi membri ai Experience'', a spus Paul Wane, din partea Tracks.

Pagina cu autografe va fi scoasă la vânzare în viitorul apropiat de magazinul Tracks Limited.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.