Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două jurnaliste ale unui post de televiziune polonez, condamnate la închisoare în Belarus pentru filmarea protestelor

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Două jurnaliste ale postului TV de ştiri Belsat cu sediul în Polonia au fost condamnate joi la doi ani de închisoare, după ce au fost arestate de autorităţi pentru că au filmat live protestele împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează Reuters.

Katerina Andreeva, 27 de ani, şi Daria Şulţova, 23 de ani, se aflau în noiembrie în arest într-un apartament, de unde au filmat protestele ce aveau loc după ce un protestatar fusese ucis cu câteva zile mai devreme.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Ambele femei au pledat "nevinovat", după ce au fost acuzate că, prin filmările lor, au orchestrat demonstraţiile. În calitate de dovezi materiale ale acuzaţiei, procurorul a prezentat o cameră de filmat, un microfon, telefoane mobile, stickuri de memorie şi veste antiglonţ.

Peste 33.000 de oameni au fost arestaţi în urma reprimării violente a protestelor împotriva regimului Lukaşenko, care au izbucni după alegerile contestate din august anul trecut, pe care oponenţii săi le consideră fraudate. Aleksandr Lukaşenko este la putere în Belarus din 1994.

Reprimarea protestelor a determinat ţările din Occident să impună noi sancţiuni împotriva regimului de la Minsk. Lukaşenko a refuzat să cedeze, cerând sprijinul Moscovei, care vede în Belarus o zonă-tampon împotriva UE şi NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.