Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane au murit în urma unei furtuni de iarnă din Africa de Sud

Operation World
Africa de Sud

Două persoane au murit în urma inundaţiilor provocate de o puternică furtună de iarnă care s-a abătut miercuri seară asupra provinciei Western Cape din Africa de Sud, a anunţat joi administraţia locală, în regiune fiind prognozate în continuare precipitaţii abundente şi vânt intens, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

Tragedia a avut loc în districtul Cape Winelands, adiacent capitalei legislative Cape Town, după ce victimele au rămas captive într-un vehicul răsturnat, a declarat administraţia locală într-o actualizare asupra efectelor furtunii care a lovit provincia costieră miercuri dimineaţă.

Furtuna a provocat pagube ''semnificative'' şi inundaţii în districtul Cape Winelands în cursul deplasării frontului atmosferic spre interiorul continentului, potrivit autorităţilor.

Condiţiile meteorologice de miercuri seară au fost ''foarte dificile'', potrivit ministrului provincial al Administraţiei Locale, Mediului şi Dezvoltării din Western Cape, Anton Bredell.

Administraţia locală a emis avertizări conform cărora furtuna avea potenţialul de a conduce la inundaţii în zona aşezărilor neoficiale şi pe căi rutiere din regiunile afectate din Western Cape, fiind însoţită de rafale de vânt de până la 70 de kilometri la oră şi de valuri de până la 5,5 metri înălţime de-a lungul coastei, inclusiv în zona Cape Town.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.