Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane din Mehedinți au fost reţinute într-un dosar privind substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive

droguri diicot

Două persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii care au avut loc în municipiul Drobeta Turnu Severin, în localitatea Răscoleşti, judeţul Mehedinţi, şi în municipiul Motru, judeţul Gorj, într-un dosar privind efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorii DIICOT - BT Mehedinţi, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară şi 22 de mandate de aducere, în municipiul Drobeta Turnu Severin, localitatea Răscoleşti, judeţul Mehedinţi, şi municipiul Motru, judeţul Gorj, precizează IGPR, potrivit agerpres.ro.

În urma cercetărilor desfăşurate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinţi au efectuat, în cursul zilei de joi, opt percheziţii domiciliare.

Au fost vizate persoane bănuite că ar fi preparat fragmente vegetale (ceai de nalbă mare şi măghiran) cu substanţe psihoactive, le-ar fi dozat şi vândut către diverse persoane.

Substanţele cu efect psihoactiv erau comandate de către unul dintre inculpaţi din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori, cu sume cuprinse între 10 şi 100 lei, în funcţie de cantitate. O parte dintre substanţele psihoactive erau puse în vânzare către consumatori, prin intermediul celuilalt inculpat, menţionează DIICOT.

În urma acţiunii, poliţiştii au ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 230 de grame fragmente vegetale verde-olive cu miros chimic-înţepător, aproximativ 150 de grame de substanţă pulverulentă albă, respectiv alb-gălbui, 2 grindere, 8 telefoane mobile, 2 unităţi PC, 1 laptop, 3 memory-stick-uri, 3 carduri bancare, 33.400 de lei şi 220 de euro.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 ore, faţă de 2 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La acţiune, au participat şi jandarmii din Mehedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.