Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două state membre NATO, în pragul unui RĂZBOI comercial. TENSIUNILE au atins cote ÎNALTE

germania turcia germania

Tensiunile dintre Turcia şi Germania sunt la cote înalte, cele două state îndreptându-se spre un război economic după ce Ankara a reţinut, săptămâna trecută, mai mulţi cetăţeni germani pe motiv că ar avea legături cu organizaţii teroriste, scrie ziarul Adevărul.

Evenimentele din ultimele luni au afectat foarte mult relaţiile germano-turce. Picătura care a umplut paharul a fost arestarea lui Peter Steudtner, reprezentant al Amnesty International şi a altor activişti.

Citeşte şi: Procurorii DNA Ploieşti, sub LUPA Inspecţiei Judiciare. Ce vizează verificările

Guvernul federal aşteaptă eliberarea imediată a lui Steudtner, având în vedere că acuzaţiile cum că acesta ar avea legătură cu grupări teroriste sunt exagerate.
"Numai dacă cumva îşi permite cineva să acuze Amnesty International şi alte organizaţii asemănătoare de terorism - ceea ce este absurd", a declarat purtătorul de cuvânt al MAE german, Martin Schäfer. De acum înainte se va negocia cu partea turcă "fără clişee diplomatice", mai susţine Schafer.

La sfârşitul săptămânii trecute, şeful diplomaţiei germane, Sigmar Gabriel, şi-a interrupt concediul şi a anunţat în faţa presei o schimbare a orientării politicii germane faţă de Turcia. O primă măsură, la care s-a referit şi Gabriel, a fost postată pe site-ul Ministerului de Externe german. Ea conţine avertismente adresate germanilor care intenţionează să călătorească în Turcia. În mesajul ministerului se atrage atenţia asupra faptului că pentru cetăţenii germani a crescut pericolul de a fi arestaţi în Turcia. În cursul conferinţei de presă, ministrul i-a avertizat şi pe investitori şi şefii unor firme, atrăgînd atenţia asupra legislaţiei precare din Turcia.

De cealaltă parte, liderul social-democraţilor germane, Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la postul de cancelar al Germaniei, a propus, într-un interviu pentru Bild, ca anumite tratate cu Turcia să fie îngheţate. "Nu are niciun rost să discuţi în aceste condiţii despre extinderea comerţului liber cu UE", a declarat Schulz.

Citeşte şi: STUDIUL care ne arată HARTA cutremurelor POLITICE. Unde se situează România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.