Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două TIR-uri încărcate cu peste 23 de tone de produse au fost trimise spre Odessa de filiala Alba a Crucii Roşii Române

ajutoare

Două TIR-uri încărcate cu peste 23 de tone de alimente neperisabile, produse de igienă şi cazarmament au fost trimise joi spre regiunea Odessa de către Crucea Roşie Română - Filiala Alba, transportul umanitar urmând să se alăture vineri în vama Isaccea celui de-al patrulea convoi umanitar al Crucii Roşii Române care se va deplasa în Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi AGERPRES, Crucea Roşie Română -Filiala Alba continuă campania umanitară pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor ucraineni afectaţi de pe urma războiului şi se alătură în această săptămână convoiului umanitar al Crucii Roşii Române, care va trece prin vama Isaccea, către Odessa, Ucraina.

"De la începutul acestei crize umanitare de proporţii, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a demarat campania 'Umanitatea nu are graniţe', prin care a îndemnat autorităţile publice locale, companiile şi cetăţenii binevoitori să se alăture demersurilor noastre umanitare, în vederea donării de fonduri şi de materiale de primă necesitate precum: alimente neperisabile, apă, ceai, produse de igienă personală, articole pentru copii (scutece de unică folosinţă, serveţele, produse de igienă), dezinfectanţi, măşti etc. Printr-un efort comun al tuturor, într-un timp destul de scurt, s-a reuşit performanţa colectării unei cantităţi de peste 23 tone de alimente şi alte bunuri necesare, conform cerinţelor comunicate de Crucea Roşie din Ucraina", se menţionează în comunicat.

Au donat atât companii, cât şi persoane fizice, precum şi autorităţi publice locale şi unităţi de învăţământ. Demersul iniţiat în judeţul Alba a fost susţinut şi de alte două filiale de Cruce Roşie din România, Gorj şi Vâlcea, care au trimis, la rândul lor, materiale de primă necesitate, conform donaţiilor primite de la persoane fizice şi juridice.

Au fost pregătite pachete cu alimente neperisabile diverse, kituri cu produse de igienă pentru adulţi şi pentru copii, cutii cu hrană pentru bebeluşi, pachete cu produse de cazarmament (pilote, perne, pături, lenjerii de pat, prosoape), lanterne şi baterii, produse medicale (aparatură, consumabile şi medicamente), cutii cu măşti de unică folosinţă etc. La final, toate au fost aranjate pe paleţi şi etichetate conform procedurilor interne ale Crucii Roşii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.