Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două trenuri au deraiat în Elveția, provocând rănirea a 15 persoane

trains.com
tren elvetia

Poliţia cantonală din Berna a anunţat că 15 persoane au fost rănite după ce două trenuri regionale au deraiat aproape simultan în nord-vestul Elveţiei, vineri, informează AFP, citat de Agerpres.

O furtună puternică a afectat zona în momentul în care au avut loc cele două accidente.

Primul tren a deraiat în jurul orei 16:30 (14:30 GMT) în Luscherz, iar al doilea după aproximativ 20 de minute în apropiere de Buren zum Hof, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Flurina Schenk.

În Buren zum Hof, care se află la aproximativ 20 de kilometri nord de Berna, nouă adulţi şi trei copii au fost răniţi, a declarat la televiziunea publică elveţiană Magdalena Rast, o purtătoarea de cuvânt a poliţiei cantonale.

Imaginile difuzate la televizor au arătat vagoane răsturnate, în timp ce cabina şoferului era încastrată într-unul din stâlpii metalici care susţin sistemul catenar.

Furtuna cu rafale puternice care s-a abătut vineri asupra Elveţiei a fost probabil cauza deraierii la Buren zum Hof, potrivit companiei de căi ferate RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn).

"Potrivit informaţiilor actuale, principala cauză a accidentului este furtuna", a declarat poliţia, care a precizat că "sunt în curs de desfăşurare investigaţii suplimentare privind accidentul şi modul în care s-a produs".

În momentul în care a avut loc deraierea, o staţie care efectuează măsurători din Koppigen, oraş situat în apropiere, a înregistrat o rafală de 136 de kilometri/oră, a dezvăluit Meteonews.

O depresiune cu centrul în sudul Angliei a generat vineri vânturi puternice într-o parte a Europei, inclusiv în Elveţia, a menţionat MeteoSwiss, referindu-se la furtuna Mathis. Cele mai puternice rafale au fost, în general, însoţite de averse şi furtuni.

Deraierea care a avut loc la Luscherz s-a soldat cu trei răniţi, inclusiv mecanicul trenului, a declarat poliţia cantonală într-un comunicat. O parte din trenul regional operat de compania Aare Seeland mobil (Asm) s-a răsturnat. Pompierii au fost chemaţi pentru a-i elibera pe pasageri, a spus poliţia, adăugând că la bordul trenului se aflau în total 16 persoane în momentul accidentului.

Elveţia este cunoscută pentru reţeaua sa feroviară foarte densă

Amatori din întreaga lume vin special în Elveţia pentru a călători la bordul unor trenuri pe anumite trasee ce traversează peisaje excepţionale din Alpi sau trenuri care nu au echivalent în altă părţi ale lumii lume şi reuşesc să urce pante foarte abrupte.

Deşi accidentele de tren nu sunt un eveniment excepţional în Elveţia, nu provoacă, în general, un număr mare de victime. Astfel, în 2021, în total opt persoane au murit (cu excepţia sinuciderilor) şi 47 au fost grav rănite în accidente feroviare, potrivit datelor oferite de Oficiul Federal de Statistică. Numărul victimelor accidentelor feroviare a scăzut considerabil în ultimele decenii. Cel mai mortal dezastru din istoria feroviară elveţiană a avut loc pe14 iunie 1891, când un pod al căii ferate Jura-Simplon, construit de Gustave Eiffel, s-a prăbuşit sub greutatea unui tren aglomerat care sosea de la Basel. Accidentul a provocat 73 de morţi şi peste 150 de răniţi. Pe 12 septembrie 1982, în apropiere de Zurich, un tren a lovit un autobuz, la o trecere la nivel a cărei barieră nu coborâse. Un total de 39 de persoane au murit în coliziune şi doar doi pasageri din autobuz au supravieţuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.