Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două turiste, care s-au rătăcit în Parâng după ce au fost surprinse de lăsarea serii, au fost găsite și recuperate de salvamontiștii din Gorj

salvamont

Două turiste care s-au rătăcit în Parâng după ce au fost surprinse de lăsarea serii, au fost găsite și recuperate duminică de salvamontiștii gorjeni, ajutați de câinele de căutare Recco, transmite MEDIAFAX.

Salvamontiștii gorjeni au intervenit duminică în Parâng după ce au primit un apel de ajutor de la o femeie care a spus că s-a rătăcit și s-a pierdut de însoțitoarea sa.

Citește și: SONDAJ CURS - Klaus Iohannis defilează, Dăncilă se menține. Dan Barna gâfâie după ancheta Rise Project

Potrivit reprezentanților Salvamont, cele două femei au fost surprinse de lăsarea serii în zona de creastă a Masivului Parang, la ieșirea din zona Căldării Gâlcescu iar pentru găsirea și recuperarea lor au intervenit salvamontiștii din baza Rânca împreună cu Recco, câinele de căutare.

„Una dintre ele, cea care a dat alarma, nu mai știa nimic de cealaltă. Au abordat un traseu din căldarea lacului Gâlcescu către creasta Parângului, s-au pierdut una de cealaltă și s-a lăsat și întunericul. Cea care a prins semnal la telefon ne-a alarmat și echipa de salvatori le-a gasit pe munte și le-a recuperat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Potrivit acestuia, cele două persoane vor fi coborâte în siguranță în zona Vârfului Cărbunele, unde sunt așteptate de o ambulanță Salvamont.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.