Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOVADA că Ludovic Orban a făcut bine că nu a deschis școlile: Un mare oraș german închide unitățile școlare, după apariţia unui focar de COVID-19

Pinterest
coronavirus

Un focar de COVID-19 declanşat în oraşul german Magdeburg, capitala landului Saxonia-Anhalt, a forţat autorităţile să închidă şase şcoli şi două centre de tineret, informează vineri agenţia DPA.

Autorităţile sanitare locale au anunţat că nu au reuşit să stabilească deplin lanţul infecţiilor din acest oraş unde până vineri au fost raportate 132 de cazuri de COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

''În acest moment încă nu ştim de ce noile cazuri sunt prezente în atât de multe familii diferite'', explică responsabilul de sănătate publică Eike Henning.

Decizia închiderii celor şase şcoli survine la o zi după ce şase adulţi şi un copil au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, în urma participării la un eveniment la o şcoală din localitate.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

Deşi s-a confruntat cu focare de COVID-19, Germania a reuşit în mare măsură să limiteze epidemia, chiar şi în afara perioadei de izolare a populaţiei. Rata de reproducere a noului coronavirus, un indicator atent urmărit în evaluarea evoluţiei epidemiei, s-a menţinut şi vineri sub pragul critic de 1, ceea ce înseamnă că o persoană testată pozitiv infectează la rândul ei, în medie, mai puţin de o persoană.

Până în prezent în Germania peste 185.600 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, dintre care 8.763 au decedat, conform datelor Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.