Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr. Simin Aysel Florescu: În Zanzibar nu există recomandare de profilaxie antimalarică - Au început să apară de acolo cazuri de malarie - Au fost două cazuri

spitale

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală, dr. Simin Aysel Florescu, a afirmat că au început să apară cazuri de malarie din Zanzibar şi două au fost înregistrate recent la unitatea medicală pe care o conduce, la persoane care au călătorit în ţara respectivă, potrivit news.ro.

“Multă lume călătoreşte în Zanzibar. Zanzibar este o zonă în care, în principiu, dacă te duci doar în Zanzibar, nu există recomandare, de exemplu, de profilaxie antimalarică, medicaţie antimalarică. În ultimul timp, au început să apară cazuri de acolo, de malarie. E vorba de călători, chiar români, care ajung la noi. Au fost două cazuri, ceea ce pe noi ne-a alertat. În urmă cu maxim două luni. Noi avem tot timpul cazuri de malarie de import, dar vorbesc de astea care vin dintr-o zonă în care nu exista o recomandare de profilaxie antimalarică. Dar lucrurile evoluează. Oamenii aştia au fost doar acolo şi au stat foarte puţin. Toate acestea lucruri se raportează la nivel de reţea de supraveghere europeană şi internaţională şi vedem dacă există la un moment dat dacă apare un cluster de cazuri, o alertă de ceva, ca să putem informa călătorii noştri în plus faţă de ce sunt mijloacele standard, cunoscute până la momentul respectiv”, a declarat Dr. Simin Aysel Florescu, marţi, la Medika TV.

Ea a mai dat exemplu febrei galbene care în urmă cu câţiva ani a ajuns şi în marile oraşe din Brazilia deşi nu exista recomandare de vaccinare în zonele respective.

“Un alt exemplu este vaccinarea de febră galbenă în Brasília.  Marile oraşe din Brazilia, cele turistice, nu aveau recomandare până în anul 2017 - 2018 pentru vaccinarea de febră galbenă. Dacă se ducea doar acolo, carnaval, ceva, nu exista recomandare de vaccinare. În anii respectivi, brusc a evoluat febra galbenă, de unde era ea, şi a trecut în marile oraşe, în transmitere urbană. Am avut chiar şi noi în pacient cu febre galbenă român venit de acolo. În 2017 sau 2018”, a mai precizat Dr. Simin Aysel Florescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.