Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dr.Adina Alberts: Teatrul de Vară din parcul Bazilescu, o bijuterie arhitecturală și culturală măcinată de nepăsare!

Teatrul Bazilescu

Mediul Adina Alberts deplânge situația în care a ajuns Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, zona Bucureștii Noi din sectorul 1 al Capitalei. Ea susține că autoritățile nu s-au ținut de cuvânt, iar clădirea se deteriorează cu fiecare an în care nu se face nimic:

”Locuitorii din zona Bucureștii Noi greu găsesc o dovadă mai clară a nepăsări edililor, văzând zi de zi cum frumoasa clădire care cândva a fost Teatrul de vară, se macină în bătaia vremurilor. La sfârșitul anului trecut autoritățile promiteau reabilitarea clădirii și redarea acesteia publicului larg. Cât de util ar fi fost acest centru cultural acum, când teatrele își vor relua activitatea doar în aer liber.

În ianuarie am fost pe acolo. Era exact așa cum este și acum, cu o schelă de jur împrejur și cu o plasă de protecție verde aruncată peste.

Duminică seară am fost din nou în parcul Bazilescu, iar singurul lucru modificat în „ampla reabilitare” promisă a Teatrului de Vară era plasa, care zăcea căzută pe jos. E clar că acesta a fost începutul sfârșitului în ceea ce privește promisiunea făcută.

De ce nimeni, de ani de zile, nu redă viața acestui loc cultural? Să fie adevărat zvonul că se vrea transformarea acestei clădiri în salon privat de evenimente?

În 2016, Ministrul Culturii de atunci, Vlad Alexandrescu, spunea în cadrul unei dezbateri, că starea de degradare a clădirii este cu adevărat îngrijorătoare, iar intervenţia pentru salvare trebuie să fie una în regim de urgenţă. „Unele dintre persoanele care au participat la dezbatere și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o eventuală nerespectare a destinației culturale a teatrului în ipoteza că acesta va fi cedat autorităților locale”, amintește presa de atunci.

***

Teatrul de Vară din parcul Bazilescu, situat în cartierul Bucureștii Noi, a fost construit în 1953 de arhitectul Paul Emil Miclescu. Inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților, clădirea avea o capacitate de 2.000 de locuri.

Generațiile mai în vârstă, active în perioada anilor 1950-1970, își amintesc cum se umplea parcul de oameni la auzul fanfarei.”, e de părere celebrul medic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.