Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea despre split TVA: Decizia luată în coaliţie este să rămână opţiunea de înscriere voluntară

Inquam Photos / George Calin
Adrian Nastase Liviu Dragnea

Decizia luată miercuri în coaliţia de guvernare în ceea ce priveşte split TVA este să rămână opţiunea de înscriere voluntară, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al social-democraţilor. "În ceea ce priveşte split TVA, decizia politică luată în coaliţie este ca să rămână opţiunea de înscriere voluntară. Cei care au datoriile plătite la stat la 31 decembrie să nu fie obligaţi să intre în split TVA, să rămână doar opţiunea voluntară. De asemenea, cei care nu vor intra în split TVA un trimestru eventual urmează să ne prezinte exact propunerea finală - dacă 3 luni nu îşi plătesc TVA-ul atunci să intre în split TVA. Şi, de asemenea, pentru insolvenţă, pentru că această procedură de insolvenţă a devenit în ultimii ani o umbrelă sub care s-au ascuns toţi evazioniştii sau toţi leneşii", a precizat Dragnea, la Parlament, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte contribuţiile, nu există dubii: "Contribuţiile vor fi transferate aşa cum s-a spus până acum, altfel nu puteam să aplicăm în continuare Legea salarizării".

O altă temă discutată miercuri în coaliţia de guvernământ s-a referit la implicarea unor mari finanţatori. "Am discutat, de asemenea, despre un răspuns pe care Guvernul României, premierul l-a primit la o solicitare transmisă către Banca Mondială, sunt discuţii pe care le-am avut acum două - trei luni de zile despre oportunitatea de a implica în proiectele majore de investiţii din România marii finanţatori internaţionali - BM, BERD şi BEI. Ceea ce am discutat în ultima perioadă şi am convenit - cât mai multe proiecte mari de infrastructură să poată să fie finanţate, manageriate şi implementate sub coordonarea acestor mari finanţatori, pentru că sunt avantaje atât pentru statul român, cât şi pentru cei care urmează să fie beneficiarii proiectelor", a adăugat Dragnea.

Coaliţia de guvernare a mai discutat despre proiectele de lege care să fie asumate ca inţiativă parlamentară pentru a putea fi aprobate în Parlament în această sesiune, între acestea fiind parteneriatul public-privat, legile Justiţiei, Codul administrativ, Legea privind achiziţiile publice, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Totodată, conform lui Dragnea, s-a discutat şi premierul a acceptat să se desemneze un secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene care să fie alocat ori vicepremierului ori ministrului Nica şi care va avea ca atribuţii doar coordonarea Strategiei Dunării. "Suntem singurul stat din Europa care a alocat bani pe programul privind Strategia Dunării (...) şi este nevoie de o coordonare directă şi vor găsi în perioada următoare un secretar de stat pentru asta", a argumentat liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.