Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și-a primit misiunea: să activeze Facebook

liviu dragnea

După ce a așteptat o vară cu arma la picior ordinele, Dragnea pare a-și fi primit partitura. Ironic, omul care se plângea colegilor, în 2014, că americanii au blocat PSD pe Facebook ca să câștige Iohannis, s-a luminat în sfârșit cine activează electoratul online și răstoarnă bătăliile electorale.

Ca și în 2014, chiar PSD a fost factorul declanșator al bulgărelui de zăpadă care l-a îngropat pe „câștigătorul” Ponta. Ca și în cazul Colectiv, de altfel, o simplă scânteie care a aprins maldărul de boarfe vechi îngrămădite de Ponta și Dragnea în treizeci de ani de tranziție.

Acum Dragnea a învățat lecția și o aplică, de voie, de nevoie, ca un executant sârguincios.

Discursul rostit de șeful PSD ieri în Parlament a fost probabil un exemplu de „așa nu”. Singurul atac al lui Dragnea la premier a fost „limba tehnocrată”, care e, vezi Doamne, diferită de limba română și e chiar o limbă străină, având în vedere interesele străine pe care le slujește tehnocrația.

Probabil că prostioara asta prinde la un anumit tip de electorat, deși nici acolo nu prea convingător. Dragnea a făcut mai multe „greșeli” tactice. Iată câteva:

- în sondaje, el are jumătate din scorul de credibilitate al lui Cioloș. Așadar, orice scoate el pe gură rău despre Cioloș nu face decât să-l consolideze pe acesta din urmă. De ce nu l-a lăsat pe Ponta să țină „marele speech”, un lider informal al PSD, mai credibil oricum decât Dragnea, chiar pe același segment electoral?

- i-a dat ocazia lui Cioloș să-i întoarcă în cap metafora cu „limba străină a tehnocrației”. Dragnea este exponentul de vază al politrucimii cu limbă de lemn, presărată cu minciuni și, în plus, condamnat la închisoare cu suspendare. N-a fost greu să-i sară în cap toți susținătorii de bun simț ai lui Cioloș să-i demonteze „limba infractorilor”.

- demersul din Parlament a fost un fel de substitut de moțiune de cenzură, adică, fără nici o finalitate, nici măcar teoretică. Doar vorbărie și toată lumea pleacă acasă.

- evenimentul organizat în Parlament pentru linșarea „tehnocrației” a coincis cu votul, previzibil, împotriva începerii urmăririi penale a lui Oprea. Putea să fi avut Dragnea un discurs fulminant împotriva tehnocraților, dacă, la sfârșitul zilei, politicienii s-au dat iar în stambă, cum le e obiceiul. Totul se anulează.

Dar poate că Dragnea a făcut aceste greșeli în mod voluntar. În fond, după alegerile din decembrie, oamenii lui Dragnea vor fi colegi cu independentul Cioloș în guvern. E normal să ajute de pe acum la clădirea soclului viitorului premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.