Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea ia poyiție după respingerea proiectului pentru Ziua Independenței României

liviu dragnea psd

Proiectul de lege prin care se propune ca ziua de 9 mai să fie Ziua declarării independenţei României va fi reluat după ce va avea loc o dezbatere la care vor participa parlamentari şi istorici, a anunţat miercuri preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Ce este foarte rău este că riscăm să ducem în derizoriu şi o zi de o profunzime rară pentru România - declararea independenţei. E păcat că s-a ajuns aici. Legea se va relua. Eu cred că trebuie (...) o dezbatere serioasă, poate în afara Parlamentului, dar şi cu parlamentari şi cu istorici. Să fie argumente serioase pentru a se evita discuţii. (...) Nu trebuie dusă în zona politică această dezbatere. E păcat că liberalii folosesc orice pentru asta", a spus Dragnea, la Camera Deputaţilor. El a susţinut că cei care duc în zona politică dezbaterea pe această temă "chiar sunt politicianişti". "Dacă cineva spune că are legătură cu comuniştii data de 9 mai înseamnă că tot comuniştii au stabilit data de 9 mai ca ziua Europei", a adăugat liderul social-democraţilor.

Camera Deputaţilor a respins miercuri o iniţiativă legislativă, modificată în Comisia de muncă, prin care se propunea ca data de 9 mai să fie Ziua declarării independenţei României. Decizia a fost luată cu 162 de voturi pentru şi 94 împotrivă, iniţiativa fiind respinsă deoarece nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei legi organice. Iniţial, propunerea legislativă aparţinând deputatului PNL Gigel Ştirbu, prevedea ca data de 10 mai să fie Ziua declarării independenţei României. Iniţiativa a fost modificată în Comisia de muncă a Camerei prin amendamente depuse de deputatul PSD Adrian Solomon, care a propus ca această zi să fie 9 mai. Deputaţii au respins joi proiectul menţionat, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.