Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea îl plesnește pe Cioloș cu bugetul peste față

Cum anticipam, reacția PSD nu s-a lăsat așteptată în privința actelor de îndrăzneală ale guvernului ”tehnocrat”.

Nu e de ajuns că avem un deficit bugetar strâns cu menghina, ca să se încadreze în 3%. PSD a pornit ofensiva populistă împotriva unui buget deja grevat la maximum de generozitatea electorală a inculpatului Ponta și condamnatului în primă instanță Liviu Dragnea, de anul trecut.

Așadar, cu banii pentru biserici și înghețarea salariului minim, Cioloș nu prea o scoate la capăt. De altfel, Cioloș însuși a dat doi pași înapoi la doar o zi după ce se aflase că BOR primește zero lei pentru construcții de biserici în 2016.

Dragnea a ieșit public (aici) să-i îndese pe gât tehnocratului vrerea clerului nemulțumit, în caz că i-ar trece prin cap să facă vreun joc de glezne în stilul Ponta, adică să se răzgândească.

Dar nu doar în apărarea bugetului pentru lăcașe de cult a sărit Dragnea, ci s-a făcut și scut pentru creșterea salariului minim la 1200 lei, angajată de aceiași iresponsabili din PSD, pe ultima sută de metri, înainte să-i scoată poporul în șuturi din Palatul Victoria. (vezi aici)

Vorba vine ”i-a scos”, că ei tot au intrat pe ușa din dos,  acoperiți de mantaua largă a credibilității lui Iohannis și a noului premier desemnat. Ei, da, Vasile Dâncu, oricât s-a dat peste cap Cioloș să ni-l prezinte ca ales din galeria figurilor apolitice și tehnocrate, este omul lui Dragnea și al PSD, de sus până jos.

La ce o fi bun Dâncu de la PSD în acest cabinet, dacă șeful său pe linie politică se răstește la Cioloș să deschidă cât mai larg baierele pungii, altfel îl trimite înapoi la Bruxelles?

Dar oare la ce o fi bun Cioloș în acest cabinet, dacă și-a luat oamenii partidelor alături de el și tot sunt nemulțumiți mâncătorii de voturi de pomană ai lui Dragnea?

O să ziceți că e firesc ca Liviu Dragnea să apere interesele săracilor și proletarilor, că doar e dintr-un partid de stânga și, în plus, el însuși ar avea nevoie de niscaiva bănuți să-și ia niște pantofi mai acătării, cu talpa solidă.

Așa o fi, numai că România n-a mai băgat de trei ani un leu în autostrăzi, deși a pus taxe peste taxe pe capul românilor, unele (vă amintiți de supra-acciză?) cu destinație specială la infrastructură rutieră. O să îl auziți la toamnă pe Ponta că vrea să fie iar parlamentar, deși vă amintiți că el cu gura lui a promis că nu mai candidează dacă nu e gata segmentul Comarnic-Brașov și nici nu are cum să fie gata, din moment ce nu s-a bătut niciun țăruș până a plecat în grabă pe ușa de incendiu a Guvernului.

Așadar, pe lângă faptul că Cioloș a preluat integral populismele PSD în bugetul pe anul viitor, Dragnea și ai lui nu se lasă. Mai vor să arunce o grămadă de alte măsuri bune de gâdilat urechile alegătorilor și în 2016. Nu-i de ajuns că iar ne vom împrumuta mai mult și mai mult nu pentru investiții, ci pentru plata salariilor bugetarilor, inclusiv demnitarii, PSD vrea să ne mai arunce pe cap alte poveri pe care negreșit le vom plăti anul bugetar următor. Cu vârf și îndesat.

Cred că e timpul ca liberalii să ia taurul de coarne și să-și facă o majoritate în Parlament. Altfel, șantajul PSD, de care PNL își amintește din vremea lui Tăriceanu, va aduce nu doar vistieria în pragul colapsului, dar și țara la sapă de lemn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.