Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea mai stă o tură: ÎCCJ amână cu o lună procesul angajajărilor fictive

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea ÎCCJ jandarmi

Magistrații instanței supreme au decis, luni, amânarea pe 18 februarie a procesului în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, deoarece Secțiile Unite se vor întruni în 31 ianuarie pentru a discuta jurisprudența ÎCCJ privind completele de 5 judecători, transmite Mediafax.

Magistrații ÎCCJ au decis, luni, să amâne dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, pentru data de 18 februarie. Decizia amânării vine după ce săptămâna trecută, au fost sesizate Secțiile Unite pentru a discuta schimbarea jurisrprudenței instanței supreme.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Discuția Secțiilor Unite vine după ce membrii Secției pentru judecători a CSM au decis, în decembrie 2018, ca toate dosarele repartizate în aceeași lună la completurile de 5 judecători de la instanța supremă să continue să fie judecate și în anul următor. În acest context, aceste dosare (între care și cel al lui Dragnea) nu au mai fost incluse în tragerea la sorți de la începutul lui 2019. De aceea, Secțiile Unite vor discuta cine va judeca dosarele, având în vedere că principiul continuității se aplică doar în cauzele în care au fost administrate probe, iar în dosarul liderului PSD nu au fost administrate în 2018.

„Din punctul meu de vedere, ar fi o cerere inadmisibilă, dar instanța a hotărât astfel, urmează pe 31 (ianuarie, n.r.) să vedem ce se întâmplă. Ce decizie a luat instanța. Evident, din punctul meu de vedere, acest complet a fost ilegal învestit, tragerea la sorți a fost legală, repartizarea aleatorie a fost corectă. Așteptăm decizia”, a declarat, la ieșirea din instanță, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

În urma tragerii la sorți din decembrie, pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman.

C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai NOCIVE mezeluri din magazin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.