Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea să spună ce a făcut Ponta cu banii

Victor-Ponta-Liviu-Dragnea[1]

cheltuieliCo-președinta PNL Alina Gorghiu îi cere liderului PSD Liviu Dragnea să dea explicații pentru modul în care Guvernul Ponta a cheltuit banii din Fondul de Rezervă, care a fost majorat de 15 ori.

"Curtea de conturi a dezvăluit că în 2014, an electoral, Fondul de rezervă al Guvernului, destinat cheltuielilor urgente și neprevăzute, a fost majorat de aproape 15 ori. Cu banii nu s-a întâmplat însă nimic neprevăzut: guvernul PSD i-a împărțit, în mod discreționar, administrațiilor locale pe care le conduce. E tactica binecunoscută prin care PSD își fidelizează primarii în an electoral. Acest abuz a mers mână în mână cu un altul: ordonanța 55, prin care PSD a legalizat traseismul primarilor. Mai multe guri de hrănit, mai mulți bani la Fondul de rezervă”, scrie lidera liberalilor pe pagina de Facebook.

Două miliarde de euro din bugetul de stat s-au pierdut, în ultimii 10 ani, din cauza corupției, neglijenței în serviciu și a schimbării permanente a legislației.

Declarația îi aparține președintelui Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu. Acesta a afirmat că cele mai multe prejudicii sunt comise cu bună ştiinţă, chiar şi la nivel guvernamental. Numai în 2014, Guvernul, condus de Victor Ponta, a luat de la bugetul de investiţii 2 miliarde de lei. Banii au fost transferaţi la fondul de rezervă al Guvernului şi împărţiţi nejustificat primăriilor şi consiliilor judeţene prin ordonanţe de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.