Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoş Anastasiu: 'Suntem duşi cu pluta, sincer! În 2020! Şi avem pontaje, condică de prezenţă. 99% din pontajele pentru angajaţi sunt făcute la mişto'

www.business-review.eu
Dragos Anastasiu

Aproximativ 99% dintre pontajele întocmite pentru angajaţi sunt făcute la mişto, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism, Dragoş Anastasiu, în cadrul Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii.

Reprezentantul Alianţei Pentru Turism - organizaţie-umbrelă a patronatelor din Turism şi HoReCa - a ridiculizat mai multe practici birocratice care ţin de monitorizarea muncii sau de securitatea în muncă: pontajele, condica de prezenţă, evaluarea la risc a punctului de lucru şi medicina muncii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dan Barna, mesaj dur: ‘Această butaforie al domnului Tudorache trebuie privit în prisma propagandei politice’

"Zona asta juridică pe noi ne omoară - cu pontaje, cu toate nebuniile din lume, care încă mai există: deci suntem ţara în care, pe de o parte, avem telemuncă şi, pe de altă parte, avem pontaj. Iar la telemuncă cred că ar trebui să mergem la faţa locului să vedem unde, care e camera ăluia - exagerez, dar aşa a fost. Mi-au spus colegele mele de la HR că la una dintre ele (dintre variantele de muncă la domiciliu sau telemuncă, n.r.) trebuie să aibă grijă inclusiv dacă (angajatul, n.r.) îşi rupe piciorul ducându-se la baie în timpul muncii. Adică suntem duşi cu pluta, sincer! În 2020! Şi avem pontaje, condică de prezenţă şi pontaje. Eu văd că am un angajat care jumătate de lună face pontaje. Şi acum, între noi fie vorba: 99% dintre pontajele alea sunt făcute la mişto. Avem evaluarea la risc, o chestie naţională, în care pentru fiecare sediu în parte trebuie făcută evaluarea la risc. Avem multe inepţii. Aţi văzut că medicina muncii s-a făcut online în pandemie? Când am auzit că ăla face medicina muncii online - i-a explicat cum să-şi ia tensiunea la televizor. Cât de nebun trebuie să fii? Deci cum putem să flexibilizăm?", a declarat Dragoş Anastasiu, adresându-se în special reprezentantei Autorităţii Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prezentă la eveniment.

Citește și: DNA a decis: ‘Fostul director ‘Unifarm’ va fi judecat pentru săvârşirea infracţiuni de luare de mită’

Purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism a mai susţinut că o parte dintre funcţionarii statului introduc obligaţii cu scopul de a-şi justifica existenţa.

"Din păcate, în zona de funcţionărime se fac tot felul de acte şi se introduc tot felul de chestiuni acolo, pentru că fiecare trebuie să-şi justifice existenţa, pe partea cealaltă să plimbe nişte hârtii, şi dacă hârtiile alea n-ar mai fi, n-ar mai avea ce să plimbe. Nu vreau să fiu rău, nu este ceva generalizat", s-a adresat din nou reprezentantul patronatelor din Turism şi HoReCa reprezentantei ANOFM.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Noi am urmărit gradual luarea unor măsuri, pe baza unor evaluări epidemiologice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.