Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drama în alb şi negru 'Roma', de Alfonso Cuaron, desemnată cel mai bun lungmetraj de Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles

wikipedia
roma film

Drama în alb şi negru "Roma", de Alfonso Cuaron, recompensată cu Leul de Aur la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Veneţia, a fost desemnată cel mai bun lungmetraj de Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles (Los Angeles Film Critics Association/ LAFCA), informează Associated Press, potrivit Mediafax.

La sfârșitul lunii noiembrie, pelicula lui Cuaron a primit trei premii din partea New York Film Critics Circle (NYFCC), printre care şi cel pentru cel mai bun lungmetraj din 2018. De asemenea, săptămâna trecută, a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza și este considerat favorit la aceeași categorie a Oscarurilor.

Criticii din Los Angeles i-au mai acordat, duminică, lui Cuaron premiul pentru cea mai bună imagine, în timp ce premiul pentru cel mai bun regizor l-a primit Debra Granik, pentru drama "Leave No Trace".

Totodată, Olivia Colman a primit premiul pentru cea mai bună actriță, pentru rolul din "The Favourite", iar Ethan Hawke, pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din "First Reformed".

Citește și: Animația 'Ralph rupe netu' se menține pe primul loc în box office-ul nord-american

Premiile pentru cele mai bune roluri secundare le-au revenit lui Steven Yeun, pentru "Burning", și Reginei King, pentru interpretarea din "If Beale Street Could Talk".

Lungmetrajul regizat de Sandi Tan "Shirkers" a primit premiul pentru cel mai bun documentar, "Spider-Man: Into the Spider-Verse" a fost desemnat cel mai bun film animat, iar Nicole Holofcener și Jeff Whitty au primit premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru "Can You Ever Forgive Me?".

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film acordat de Asociaţia Criticilor din Los Angeles i-a revenit peliculei "Call Me By Your Name", de Luca Guadagnino.

Asociațiile de critici de film din SUA influențează semnificativ sezonul marilor premii de la Hollywood, care culminează cu gala Oscar.

Premiile Los Angeles Film Critics Association vor fi înmânate pe 12 ianuarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.