Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dream team-ul tenisului mondial - Djokovic, Nadal, Federer și Murray ar putea evolua în aceiași echipă

eurosport.ro
Djokovic federer

Big Four-ul Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer și Andy Murray ar putea juca pentru prima dată împreună pentru aceeași echipă la cea de-a cincea ediție a Laver Cup de la Londra din acest an.

În cursul zilei de miercuri, britanicul Murray a fost numit al treilea membru al echipei Europei, ce va fi alcătuită din șase jucători, alături de Federer și Nadal. Din acest moment fanii tenisului au început să se gândească la perspectiva ca Djokovic să se alăture rivalilor săi de o viață.

Numit după marele jucător australian Rod Laver, evenimentul de trei zile, pune față în față șase dintre cei mai buni jucători din Europa și șase din restul lumii.

„Ar fi unic. Este o posibilitate", a declarat Djokovic reporterilor, citat de Reuters, după ce și-a asigurat locul în turul al treilea la Wimbledon.

„Agentul meu comunică cu echipa Laver Cup. Avem o înțelegere că vom lua o decizie după ce se va termina Wimbledonul".

Nadal, Djokovic, Federer și Murray au dominat tenisul masculin în ultimele două decenii, având 65 de titluri de Grand Slam câștigate împreună.

O2 Arena din Londra, care a găzduit finala ATP masculină de final de sezon din 2009 până în 2020, va găzdui Laver Cup, în perioada 23-25 septembrie. Echipa Europei, condusă de Bjorn Borg, a câștigat toate edițiile anterioare.

Căpitanul echipei mondiale, John McEnroe, i-a numit pe Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz și Diego Schwartzman ca fiind primii trei membri ai echipei sale.

Djokovic a participat la cea de-a doua ediție a turneului în 2018.

„Laver Cup este singura competiție în care poți avea toți marii rivali, cei trei mari, patru mari jucători care se alătură în aceeași echipă", a declarat Djokovic.

"Desigur, este un concept foarte diferit și interesant pentru noi, jucătorii, dar și pentru fanii din întreaga lume.

"O2 Arena este o locație familiară pentru mine și pentru noi, jucătorii... Cred că tradiția tenisului aici, în Marea Britanie, a contribuit la un eveniment de mare succes (ATP Finals) pe parcursul a mai bine de 10 ani. Așa că, bineînțeles, ar fi o plăcere să joc din nou acolo."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.