Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dronele folosite de ruși forțează mișcări geopolitice la ONU: marile puteri mondiale intensifică presiunea asupra rușilor

AFP
drone ucraina rusia

SUA, Franța și Marea Britanie își unesc forțele pentru a intensifica presiunea asupra reprezentanților Rusiei la ONU în ceea ce privește utilizarea dronelor asupra orașelor din Ucraina, potrivit Sky News, relatează Mediafax.

Presiunea la Națiunile Unite se intensifică asupra Rusiei pe tema presupusului transfer de drone din partea Iranului.

Statele Unite și Franța și-au unit forțele cu Marea Britanie pentru a-și exprima „îngrijorarea gravă" cu privire la presupusa achiziție de UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot) de la Teheran.

„Avem acum numeroase dovezi că aceste UAV-uri sunt folosite pentru a lovi civili ucraineni și infrastructuri civile critice. Nu vom ezita să folosim sancțiunile noastre și alte instrumente adecvate asupra tuturor celor implicați în aceste transferuri", a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Ucraina a acuzat Iranul că a încălcat o interdicție a Consiliului de Securitate al ONU privind transferul de drone capabile să zboare 300 de kilometri, iar experții au fost invitați să le vadă pe cele care au aterizat.

Rusia a amenințat că și-ar putea reevalua cooperarea cu ONU dacă organizația va trimite experți în Ucraina pentru a inspecta dronele doborâte.

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyanskiy, nu a spus ce cooperare ar putea fi afectată.

De asemenea, Polyanskiy le-a declarat reporterilor că nu este optimist în ceea ce privește reînnoirea unui acord mediat de ONU în privința exporturilor de cereale și îngrășăminte din Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.