Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumul de pe Valea Doftanei va fi făcut cu expropieri: aproape 15 hectare de pădure ar putea fi expropiate din cauză de utilitate publică

pixabay.com
lucrari drum in lucru

Peste 4 hectare de pădure aflate pe raza judeţului Braşov şi alte peste 10 hectare situate în aria teritorială a judeţului Prahova vor trebui scoase din fondul forestier pentru reabilitarea şi modernizarea drumului de pe Valea Doftanei, care va fi o alternativă la DN 1, proiect implementat de Compania Naţională de Investiţii, informează Agerpres.

Conform unui comunicat remis miercuri de Consiliul Judeţean Braşov, lungimea totală a drumului este de aproximativ 24 de kilometri, din care 13,684 km sunt pe teritoriul judeţului Braşov.

Din lungimea totală, 4,35 de hectare aflate pe teritoriul administrativ al judeţului Braşov şi 10,35 de hectare situate în aria teritorială a judeţului Prahova sunt incluse în fondul forestier, iar pentru realizarea lucrărilor este necesară schimbarea statutului juridic al respectivelor suprafeţe, prin scoaterea lor din fondul forestier.

"Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Mihai Pascu, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din cadrul CJ Braşov, au avut o întâlnire de lucru cu proiectanţii obiectivului de investiţii "Reabilitare şi modernizare DJ 102 I Valea Doftanei (Prahova) - Brădet (Braşov)". La discuţii au participat şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Braşov, având în vedere că problematica abordată a vizat modalitatea de scoatere din fondul forestier a unor suprafeţe de teren afectate de acest proiect investiţional", a precizat sursa citată.

Aceasta a menţionat că, potrivit Codului Silvic, scoaterea unor terenuri din fondul forestier se poate face fără compensarea cu alte terenuri, doar în situaţia declarării utilităţii publice a proiectului.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

În judeţul Braşov, cele 4,35 de hectare de pădure sunt în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, a Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, respectiv a Ocolului experimental al Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice Braşov.

"Ne dorim foarte mult acest proiect, nu doar noi, ca administraţie a judeţului Braşov, ci şi judeţul Prahova, şi de altfel întreaga ţară, deoarece vedem cu toţii cât de intens este traficul pe Drumul Naţional 1 şi cât de important este să avem cât mai curând o alternativă de circulaţie, până când va fi construită autostrada spre Bucureşti. Am avut această discuţie cu proiectanţii şi specialiştii Gărzii Forestiere, pentru a stabili concret ce avem de făcut la nivelul Consiliului Judeţean, ca beneficiar al proiectului, astfel încât să facem demersurile necesare pentru declararea obiectivului de interes judeţean, pentru ca apoi să putem prelua terenurile din fondul forestier şi să facem exproprierile necesare", a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.