Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Drumul judeţean Tulcea-Chilia Veche intră în reparații

Pikist.com
lucrari drum restrictii trafic

Drumul judeţean care face legătura între suburbia Tudor Vladimirescu a municipiului Tulcea şi Chilia Veche se repară în această perioadă, iar lucrările se vor încheia luna viitoare, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă făcut public pe site-ul propriu, Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea.

Lucrările de reparaţii se vor efectua pe tronsonul Pod Canal 36 - Chilia Veche, în baza contractului încheiat de CJ pe data de 21 iulie 2021, constructorul urmând să încheie lucrările în 30 de zile, potrivit agerpres.ro.

"Executivul judeţean a alocat sumele necesare pentru această investiţie, respectiv pentru lucrările de întreţinere care vor permite desfăşurarea în condiţii optime a traficului auto pe tronsonul mai sus amintit. Lucrările vor urmări asigurarea condiţiilor de trafic auto, inclusiv în punctele critice respectiv Pod Canal 36, Pod Canal Pardina şi Pod Batag, unde sunt necesare şi se execută şi intervenţii privind repararea acestor obiective. Având în vedere perioada de o lună de zile stabilită pentru desfăşurarea acestor lucrări, CJ solicită înţelegere din partea participanţilor la trafic pentru dificultăţile inerente apărute în desfăşurarea circulaţiei în zonă", se arată în comunicatul CJ.

Sursa citată aminteşte că în momentul de faţă nu există surse de finanţare externe pentru modernizarea drumului judeţean şi menţionează că Executivul judeţean căută soluţii pentru ca această investiţie să se realizeze fie din bugetul propriul al judeţului, fie prin împrumuturi.

În comunicat se aminteşte însă că instituţia publică a realizat un proiect de reabilitare a acestui drum judeţean, însă acesta nu se poate realiza din cauza acţiunilor în justiţie de o societate comercială care a concesionat mai multe suprafeţe în Deltă.

"În particular, în ceea ce priveşte bunul public de interes judeţean DJ 222N, S.C. Agrodelta Sireasa S.A., deşi cunoaşte foarte bine amplasamentul şi regimul juridic de drept public al acestuia, a susţinut că acesta ar fi situat pe digurile de apărare ale Amenajării Agricole Sireasa şi că ar fi proprietatea sa privată, deşi în realitate acest drum nu se află pe digurile de apărare sau contur, ci pe o construcţie asimilată digului. În toate acţiunile sale, S.C. Agrodelta Sireasa S.A. urmăreşte în primul rând crearea aparenţei unei incertitudini cu privire la validitatea şi legitimitatea dreptului de proprietate publică al Judeţului Tulcea prin Consiliul Judeţean Tulcea asupra DJ 222N şi menţinerea artificială şi abuzivă a unei stări litigioase cu privire la bun, pentru a putea bloca administrarea şi întreţinerea corespunzătoare a acestuia", se specifică în comunicat.

CJ menţionează totodată faptul că procedura de finanţare din fonduri europene a lucrărilor de reparaţie a drumului judeţean care leagă Chilia Veche de Tulcea a fost suspendată.

"Astfel, în urma unei sesizări adresate Ministerului Dezvoltării Regionale, S.C. Agrodelta Sireasa S.A. a reuşit să convingă factorii de decizie şi să determine luarea măsurii suspendării procedurii de finanţare din fonduri europene a reabilitării drumului judeţean DJ 222N, în sumă de 203.496.456 lei (cu TVA inclus). Motivaţia este legată de faptul că pe rolul instanţelor de judecată se află numeroase litigii, având ca obiect rectificări de carte funciară şi plângeri împotriva încheierilor de carte funciară, de a căror soluţionare depinde materializarea procedurii de finanţare", se arată în comunicatul amintit.

Potrivit sursei citate, drumul judeţean 222N are 68 de kilometri, iar sumele necesare lucrărilor de reparaţie ar fi fost alocate prin mecanismul financiar ITI Delta Dunării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.