Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Buzatu devoalează jocul PSD în războiul cu Iohannis: 'E puțin probabil ca să facă aceleași propuneri președintelui'

Inquam Photos
Buzatu Dumitru

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat că este puțin probabil ca PSD să îi înainteze lui Klaus Iohannis aceleași nume de miniștri, iar într-un caz deosebit partidul va merge pe varianta restructurării Guvernului, astfel încât șeful statului să nu mai poată refuza propunerile.

„Soluția cea mai simplă este remanierea, adică președintele Iohannis să accepte noi propuneri probabil, pentru că cele vechi e puțin probabil ca PSD să le mai reitereze și atunci vom vedea cum se comportă președintele Iohannis. Într-un caz absolut deosebit va trebui să se procedeze la restructurarea Guvernului, pentru ca Guvernul să fie adus în fața Parlamentului și supus votului acestuia, astfel încât președintele Iohannis să nu mai aibă posibilitatea de a refuza sau de a lungi sine die toate numirile acestea”, a afirmat Dumitru Buzatu, luni, la RFI, conform Mediafax.

IMAGINI ÎNFIORĂTOARE - Un pasager a surprins panica de la bordul avionului cuprins de flacări la Moscova

Social-democratul adaugă că șeful statului este imprevizibil.

”Noi știm la ce să ne așteptăm din partea președintelui Iohannis, deci nu e nici o surpriză pentru noi. O surpriză ar fi fost dacă președintele Iohannis, comportându-se în conformitate cu norma constituțională, ar fi numit pe cei propuși la ministerele rămase vacante”, conchide Buzatu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că așteaptă motivarea președintelui Klaus Iohannis în cazul refuzului celor trei miniștri pentru a vedea care au fost cauzele de legalitate care au stat la baza deciziei.

Propunerile de remaniere, refuzate de președinte, au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb au venit ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.