Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dumitru Dobrev: Noua conducere a USR Bucureşti şi candidatura pentru Primărie, stabilite pe 7 decembrie

usr uniunea salvati romania

Noua conducere a USR Bucureşti şi candidatul formaţiunii pentru alegerile locale vor fi stabilite pe data de 7 decembrie, în cadrul conferinţei municipale, a anunţat preşedintele interimar al formaţiunii, Dumitru Dobrev.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de Nicuşor Dan, Dumitru Dobrev a reamintit că USR Bucureşti a avut o conferinţă municipală pe 13 octombrie, în cadrul căreia membrii au decis să sprijine un candidat independent pentru Primăria Capitalei.

"Urmează în continuare un comitet politic, pe 30 noiembrie, în care se va stabili protocolul de colaborare cu aceşti candidaţi independenţi, pentru că ei vor candida sprijiniţi de USR, dar va trebui să ştim ce vor face la Primăria Capitalei, cu cine vor lucra, cum vor lucra cu consilierii aleşi pe listele USR. Pe 7 decembrie va fi o nouă conferinţă municipală unde se va stabili noua conducere a filialei Bucureşti - eu îmi închei mandatul pe 7 decembrie - şi se va stabili şi candidatul. Ulterior, cele două partide din alianţă vor găsi o modalitate corectă, cinstită, dreaptă, de a departaja între candidaţii celor două partide şi vom vorbi şi de elefantul din încăpere, care este PNL, şi care şi el va avea probabil un candidat", a precizat Dobrev, potrivit AGERPRES.

El a menţionat că după alegerile prezidenţiale au fost iniţiate discuţii preliminare între liderii USR, PLUS şi PNL privind varianta desemnării unui candidat unic.

"Va trebui făcut ori ca la Budapesta, un fel de 'primaries' (alegeri primare - n.r.) ori vom opta pentru o variantă de sondaj de opinie care să ne arate ceea ce ar dori bucureştenii. Să se stabilească un candidat al opoziţiei, iar în baza acelui protocol semnat de toţi aceşti potenţiali candidaţi, ceilalţi doi să facă gestul elegant de a se retrage în favoarea celui mai bine plasat. Acesta este, cel puţin până în momentul de astăzi, punctul nostru de vedere. Nu s-a ales o modalitate de departajare a candidaţilor, dar în cursul lunii decembrie se va definitiva şi acest lucru. Consider că Nicuşor Dan are bastonul de mareşal în raniţă şi că vom avea un candidat puternic", a apreciat Dobrev.

Nicuşor Dan, care a lansat marţi în dezbatere publică programul pentru Bucureşti, şi-a exprimat încrederea că formaţiunile de opoziţie vor susţine un candidat unic, deoarece "politicienii trebuie să facă ceea ce vor oamenii" de la care cer votul.

"Iar oamenii de la care politicienii de opoziţie cer votul spun că vor un candidat unic. Şi atunci eu sunt foarte optimist că o să avem un candidat unic. (...) Dacă nu, sunt foarte multe scenarii. În situaţia în care va exista un candidat agreat de partidele de opoziţie, nu o să candidez. În alte variante, mai vorbim. Sunt multe. Dar varianta cea mai probabilă este a unui candidat unic", a spus Nicuşor Dan.

Deputatul independent a adăugat că la Bucureşti partidele de opoziţie cumulează 60% şi "este doar o chestiune de inteligenţă ca ele să colaboreze pentru ca victoria să fie posibilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.