Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 37 de ani, fostul premier francez părăseşte barca socialiştilor

Daily Stormer
Manuel Valls

Fostul premier francez Manuel Valls, care l-a susţinut pe centristul Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale în detrimentul candidatului socialist, a anunţat marţi că părăseşte Partidul Socialist, informează agenţia de presă AFP, potrivit agerpres.

'O parte din viaţa mea politică se încheie. Părăsesc Partidul Socialist sau Partidul Socialist mă părăseşte', a declarat Valls la postul de radio RTL.

Citește și: Suma COLOSALĂ pe care Londra o va plăti după acordul cu nord-irlandezii DUP

În vârstă de 54 de ani, Manuel Valls, născut la Barcelona, a fost naturalizat în Franţa, unde s-a alăturat Partidului Socialist la numai 17 ani.

Cunoscut pentru izbucnirile sale şi caracterul său intransigent, fostul premier francez sub mandatul fostului preşedintelui socialist Francois Hollande în perioada 2014-2016 se distanţase de câteva luni de formaţiunea sa politică.

Învins în ianuarie în alegerile primare din cadrul Partidului Socialist, el l-a susţinut pe centristul Emmanuel Macron încă din primul tur al alegerilor prezidenţiale, în detrimentul candidatului taberei sale, Benoit Hamon.

Pe vremea când era premier, Valls a fost criticat de aripa cea mai de stânga a partidului său pentru poziţia considerată prea liberală în economie şi luările sale de poziţie stricte în materie de securitate.

Citește și: Preşedintele Braziliei, ACUZAT oficial de luare de mită

Candidat neafiliat în alegerile din 11 şi 18 iunie în Departamentul Essone, în regiunea pariziană, el a fost ales în faţa unei candidate a stângii radicale care era susţinută de Benoit Hamon.

În cadrul Adunării Naţionale, Valls intenţionează să fie parte a 'majorităţii' lui Manuel Macron şi nu exclude să se alăture grupului La Republique en Marche, partidul noului preşedinte al Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.