Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ani întregi de braconaj intensiv, numărul rinocerilor şi elefanţilor începe să crească în Uganda

Zooland.ro
rinoceri

Numărul elefanţilor, rinocerilor şi al altor animale pe cale de dispariţie din rezervaţiile din Uganda este în creştere constantă, după ani în care s-a înregistrat o scădere a populaţiilor acestor animale din cauza braconierilor, a traficanţilor şi a conflictelor din ţară, a anunţat joi Autoritatea ugandeză pentru fauna sălbatică (UWA), relatează Reuters.

Populaţia de rinocer alb de nord şi rinocer negru de est, decimată la începutul anilor 1980 de braconierii care îi vânau pentru coarnele lor, a crescut la 32 după ce o organizaţie de caritate a adus patru exemplare în ţară în 2005, a precizat UWA.

Datorită eforturilor sporite de conservare, numărul de bivoli a crescut cu 77%, ajungând la 44.163 între 1983 şi 2021, în timp ce numărul elefanţilor a crescut cu aproape 300%, ajungând la 7.975 în aceeaşi perioadă, a afirmat autoritatea.

În ţara din Africa de Est s-a înregistrat un declin masiv la unele specii de animale între anii 1960 şi 1980, în condiţiile în care conflictul politic şi activităţile ilegale au făcut ca braconajul şi traficul de animale sălbatice să prospere, potrivit Agerpres.

De atunci, guvernul ugandez a adoptat o serie de politici pentru conservarea faunei sălbatice, inclusiv pedepse lungi de închisoare pentru încălcari ale legislaţiei în domeniu.

"Populaţiile de animale sălbatice sunt în creştere constantă ", a afirmat autoritatea ugandeză.

S-a înregistrat, de asemenea, o creştere a numărului de gorile de munte în pădurile dese din sud-vestul ţării, a adăugat UWA, precizând că acest lucru oferă un impuls pentru industria turismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.