Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După atacuri cardiovasculare, pacienții se pot recupera medical la Spitalul Sfântul Sava

Conform datelor Societăţii Române de Cardiologie, la fiecare jumătate de oră, un român suferă un infarct iar unul din zece pacienţi nu supravieţuieşte. Afecțiunile inimii și cele circulatorii reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Dintr-un sfert de milion de decese înregistrate, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare. Totuși, supraviețuitorii unui atac de cord pot fi recuperați medical, chiar și când au sechele majore.

Recuperarea cardiacă constă în programe care includ evaluarea medicală, prescrierea activității fizice, efectuarea de kinetoterapii și fizioterapii. Aceste programe de recuperare ajută la limitarea efectelor fiziologice și psihologice ale bolii, gestionarea simptomatologiei, reducerea riscului unor noi evenimente cardiovasculare, care includ și moartea subită, stabilizarea sau regresia aterosclerozei, ameliorarea statusului psihosocial și vocațional și creșterea calității vieții.

Recuperarea cardiovasculară este necesară pentru pacienții post infarct miocardic, cu angină pectorală, după intervenții chirurgicale de by-pass aorto-coronarian sau după angioplastie cu stent, angină pectorală stabilă de efort, insuficiență cardiacă cronică, post intervenție de înlocuire sau reparare valvulară, după transplant cardiac. Toate sechelele acestor afecțiuni pot fi tratate în Spitalul Sfantul Sava pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative.

Serviciile medicale sunt acordate în regim de cazare hotelieră la standarde înalte și 3 mese incluse, pentru pacienți adulți de toate vârstele, din orice localitate din țară sau din străinătate și indiferent de stadiul bolii. Hrana este preparată zilnic în bucătăria proprie, după un meniu adaptat pacienților cu nevoi speciale. Internarea pentru recuperare medicală se asigură în saloane cu 2 și 3 paturi, în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7 oferită de personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

Tehnicile speciale și tehnologiile ultramoderne aplicate după un plan de tratament complex oferă pacienților Spitalului Sfântul Sava o probabilitate extrem de ridicată de recuperare medicală.

Dincolo de pandemie, există și alte boli, și pacienți care au nevoie urgentă de spitalizare, în condiții sigure. Nu se opresc în loc accidentele, atacurile cerebrale sau infarcturile miocardice. Suprasolicitate pentru a salva avalanșa de pacienți COVID 19, spitalele publice nu mai au loc, nu mai au medici, nici personal de specialitate, care să se poată ocupa de atât de multe alte suferințe, pe care părinții, bunicii noștri, copiii noștri sau noi le ducem cumva în tăcere.

Căutăm soluții de autosalvare, dar există afecțiuni care nu pot fi tratate acasă, oricâte eforturi am depune. Recuperarea medicală de după atacurile vascular cerebrale (AVC) este un exemplu, dar lista poate continua cu recuperarea postoperatorie de extirpare a unor tumori cerebrale sau după traumatisme cerebrale, ale măduvii spinării, secționări de nerv, mielite, atrofii musculare, hidrocefalii, paralizii, hemiplagii, paraplegii, scleroze etc. La Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, sunt primiți pacienți în orice stadii ale bolilor, pacienți care necesită recuperare medicală, dar și îngrijiri paliative, inclusiv pacienți aflați în stare vegetativă, cu condiția să nu fie infectați cu SARS CoV 2. Aici se fac testări, atât la internare, cât și la externare, Spitalul Sfântul Sava fiind un centru medical care nu a înregistrat niciun caz de Covid de la începutul pandemiei.

Spitalul Sfântul Sava are medici de mai multe specialități atât medicale, cât și chirurgicale, astfel încât poate asigura îngrijirea complexă a pacientului. De asemenea, Spitalul Sfântul Sava pune pacienților la dispoziție serviciul de ambulanță atât fără echipaj medical, cât și ambulanță de tip C, pentru pacienții care necesită îngrijiri medicale mai complexe, inclusiv resuscitare și terapie intensivă. În curând, spitalul va avea și o secție cu 18 paturi de terapie intensivă.

În spital, există linie de gardă medicală 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, inclusiv în zilele de sărbători legale. Programul de fizio și kinetoterapie se desfășoară zilnic în cadrul Spitalului Sfântul Sava, sărbătorile legale și zilele de weekend neafectând programul de recuperare al pacienților. Internarea se face în saloane cu 2 sau 3 paturi, în condiții similare hotelurilor, nicidecum spitalelor.

La Spitalul Sfântul Sava, regula de la care nu se abate niciunul dintre angajați este de a îngriji pacienții ca pe membrii propriei familii. De aceea, la Spitalul Sfântul Sava nu te simți al nimănui, oricât de greu ți-ar fi să faci ceva de unul singur.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.