Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a închis robinetul și a provocat explozia prețurilor la energie, Putin îi trimite pe europeni la tiparnița de bani

pixabay.com
euro hartii 500 euro tiparnita

În cadrul sesiunii plenare a Forumului internațional Săptămâna Energiei Ruse de la Moscova (Russian Energy Week), președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Europa va fi forțată să tipărească bani, din cauza creșterii prețurilor la energie.

Președintele Putin a mai adăugat că Europa va fi nevoită să tipărească bani, din cauza creșterii prețurilor la energie, cum s-a întâmplat în anii precedenți, anunță Gazeta, potrivit Rador.

'Este clar cum vor fi rezolvate problemele generate de creşterea prețurilor, dacă acestea vor fi mari. Am trecut prin aşa ceva în cazul altor categorii de produse. Vor tipări bani... ', a spus președintele. El a mai remarcat că, în ultimul an, masa monetară din Uniunea Europeană a crescut cu aproximativ un trilion de euro, iar, din cauza prețului triplat la resursele energetice, inflația oscilează în lanț.

Putin a mai subliniat că politica Occidentului este cea vinovată de creșterea prețurilor la energie. Potrivit președintelui, după deteriorarea gazoductelor Nord Stream și Nord Stream 2, Statele Unite pot furniza resurse energetice Europei la prețuri majorate. Putin a mai remarcat că, potrivit multor oficiali UE, prosperitatea europeană din ultimele decenii s-a bazat în mare parte pe cooperarea cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.