Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a luat Crimeea și a rupt Donețkul și Luganskul, Vladimir Putin spune că vrea relații normale cu Ucraina: 'Conflictul se soluționează prin negocieri'

vladimir putin lumanare

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat pregătit în vederea unei ”restabiliri totale” a relaţiilor cu Kievul şi unei ”cooperări cu orice forţă politică” favorabilă, cu două zile înainte de alegerile legislative din Ucraina, relatează AFP.

”Problema restabilirii totale a relaţiilor ruso-ucrainene este extrem de importantă pentru noi”, a declarat Putin într-o întâlnire cu politicianul ucrainean Viktor Medvedciuk - considerat un prorus, informează news.ro.

Citește și: Mega surpriză pentru Ion Țiriac! Cadou imens pentru acesta: Ii cedez gratuit pachetul majoritar de acțiuni

Şeful statului rus a îndemnat din nou autorităţile de la Kiev să poate negocieri directe cu reprezentanţi ai separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, în vederea opririi războiului soldat cu peste 13.000 de morţi în cinci ani.

”Niciun conflict din lume, în decursul istoriei, nu s-a soluţionat fără negocieri directe între părţi”, a subliniat liderul de Kremlin.

Citește și: Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

Ucrainenii sunt chemaţi la urne duminică, în alegeri legislative anticipate, în care este aşteptată o victorie a formaţiunii preşedintelui Volodimir Zelenski, care promite să ”cureţe ţara de corupţie” şi ”să spargă sistemul”.

Formaţiunea prorusă a lui Viktor Medvedciuk - Platforma opoziţiei - este creditată cu 12 până la 14% din intenţiile de vot şi ar urma să claseze pe locul doi.

Citește și: Detalii despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu! Cât încasează aceasta,dar și ce cadouri i-a facut soțul

Vizat de sancţiuni americane, Viktor Medvedciuk, care a fost şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene în perioada 2002-2005, este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, cu care întreţine relaţii bune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.