Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a scăpat de DNA și a renunțat la prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu se duce la Cotroceni, la negocieri cu Klaus Iohannis

www.mediafax.ro
Tariceanu Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu va conduce delegația ALDE care va participa miercuri la consultările de la Cotroceni convocate de președintele Klaus Iohannis pentru transpunerea în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe Justiție din 26 mai.

”Partidul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor va participa mâine, la ora 12.00, la consultările de la Palatul Cotroceni. Delegaţia ALDE va fi condusă de preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu. Din delegaţie vor face parte secretarul general Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu”, a anunțat ALDE într-un comunicat.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

De asemenea, tot miercuri, la consultări va participa și o delegație a PMP, care este formată din Eugen Tomac - președinte, Marius Pașcan - președinte executiv, Petru Movilă - vicepreședinte, Ioana Constantin - secretar general adjunct și Robert Turcescu - vicelider grup deputați PMP.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

Președintele Klaus Iohannis a avut marți consultări cu PNL, USR și UDMR. Miercuri sunt chemați la Cotroceni reprezentanții PMP, ALDE, Pro România, minorităților naționale și PSD.

Șeful statului a criticat, marți, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că "scutul" făcut de PSD și ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înțeles mesajul românilor.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’

"Cred că este atât de jalnic și denotă o atitudine de dispreț așa de profund din partea PSD-ALDE față de voința românilor încât îmi e greu să și găsesc o calificare pentru votul din Senat. Practic PSD-ALDE prin apărarea lui Tăriceanu cu acest vot și-au dat arama pe față. Nu au înțeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe așa cum sunt obișnuiți și au făcut zid în jurul lui Tăricanu ca nu cumva marea valoare a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic și rușinos", a declarat Klaus Iohannis.

Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Președintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.