Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce Ana Birchall a făcut-o NESIMȚITĂ, în direct, la Antena 3, pe Oana Zamfir, o altă jurnalistă a fost JIGNITĂ la fel: Ce mesaj a publicat

Guvern
birchall ana

Oana Zamfir, jurnalistă la Antena 3, a primit un mesaj, în timpul emisiunii sale, de la Ana Birchall, miercuri, la prânz, în care i se spunea că „Este nesimțire ce faci!”. Jurnaliștii de la Antena 3 au spus că nu este prima dată când ministrul demis de Viorica Dăncilă, dar căruia Klaus Iohannis refuză să îi semneze decretul, în ciudat obligativității date de CCR, jignește jurnaliștii trustului.

O altă jurnalistă, Floriana Jucan, cea care conduce revista QMagazine, a dezvăluit, într-o scrisoare trimisă premierului Viorica Dăncilă, că și ea a avut parte de aceleași apelative jignitoare din partea lui Birchall.

Citește și: Îndemn pentru toți PSD-iștii! Rivalul lui Liviu Dragnea, semnal de mobilizare

„Felicitări pentru o mizerie de articol! De unde știi tu ce OUG pregătesc eu? Mizerabil. Aveam pretenții că ești un jurnalist serios! M-am înșelat!... Știu că scrii la comandă! Înțeleg că ai temă să mă ataci! Este mizerie ce faci și îți arăți valoarea! Numai bine, să fii mândră de mizeria ta! Eu m-am zbătut pentru copilul ăla din Caracal care a murit așteptând Salvarea, nu de răspunsurile tale! Ai scris o mizerie la comandă, tot atât de mizerabilă!”, e un mesaj pe care Birchall i l-a trimis lui Jucan.

”Faptul că Ana Birchall încă face parte din Guvernul și partidul pe care le conduceți mă face să cred că vă solidarizați cu astfel de atitudini și că, la rândul dumneavostră, nu găsiți nimic greșit în intimidarea și jignirea ziariștilor acestei țări.”, i-a reproșat Jucan premierului.

Citește și: Atenție! Legea construcțiilor ar putea fi modificată

STIRIPESURSE.RO vă prezintă scrisoarea pe care jurnalista Floriana Jucan i-a trimis-o premierului Viorica Dăncilă:

”În atenția dnei Prim Ministru VIORICA DĂNCILĂ

Stimată Doamnă Prim Ministru,

Am trecut sub tăcere episodul pe care l-am trăit în ziua de vineri, 2 august 2019, când ministrul Justiției, Ana Birchall, membru al Guvernului și al partidului pe care le conduceți, mi-a transmis pe telefonul personal mai multe mesaje jignitoare, până astăzi, când un fapt similar i s-a întâmplat colegei mele Oana Stancu, de la Antena 3, în direct.

Citește și: Detalii noi pentru jucătorii din industria tutunului! Totul se aplică de la 31 octombrie

În urma apariției în revista QMagazine a unui articol intitulat „Greco la Carcal” în care arătam implicarea ministrului de resort în ancheta procurorilor, comunicând acte având caracter confidențial unor părți din dosar-fapt interzis prin lege- și faptul că ministrul de resort dorește desființarea sau măcar reducerea competențelor Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (fapt confirmat chiar astăzi prin declarații publice) Ana Birchall mi-a scris, textual: „Felicitări pentru o mizerie de articol! De unde știi tu ce OUG pregătesc eu? Mizerabil. Aveam pretenții că ești un jurnalist serios! M-am înșelat!... Știu că scrii la comandă! Înțeleg că ai temă să mă ataci! Este mizerie ce faci și îți arăți valoarea! Numai bine, să fii mândră de mizeria ta! Eu m-am zbătut pentru copilul ăla din Caracal care a murit așteptând Salvarea, nu de răspunsurile tale! Ai scris o mizerie la comandă, tot atât de mizerabilă!”

Precizez că de fiecare dată când am scris despre acțiuni ale Anei Birchall sau despre aspecte care vizau activitatea Ministerului Justiției am cerut, în baza Legii 544/2001 și a bunei mele credințe profesionale un punct de vedere, la care, uneori nu mi s-a răspuns nici după expirarea termenului legal sau atunci când mi s-a răspuns s-au evitat complet întrebările puse, demonstrând eludarea aflării adevărului.

Citește și: Viorica Dăncilă, la un pas să piardă Puterea! Planul aflat la timp de premier (surse)

Țin să vă informez doamnă Prim Ministru, că în aproape 25 de ani de activitate profesională nu mi s-a adresat nicio persoană publică într-un asemenea mod suburban și jignitor și că am avut un singur proces de calomnie, în urmă cu 11 ani, câștigat de revista pe care o conduc.

Deși dialogul meu cu doamna Birchall este mult mai lung, nu îl voi reda în totalitate, întrucât el este în aceiași termeni de jigniri, invective și intimidare nedemne de un ministru aflat în slujba cetățenilor, nu a propriilor interese de imagine.

Citește și: Noi comentarii făcute de Mihai Fifor! ‘Cred că domnul Dan Nica va trece de momentul acesta şi va fi comisar european’

Dacă doamna Birchall se simțea lezată de articolele publicate în revista QMagazine, avea la dispoziție atât dreptul la o replică pe care aș fi publicat-o -de care nu a uzat vreodată - cât și cadrul legal al acționării în justiție.

Chiar în această perioadă, redactorii revistei QMagazine lucrează la o investigație privind legăturile soțului doamnei Birchall, Martyn Birchall, cu rețeaua de pedofilie și criminalitate condusă de miliardarul american Jeffrey Epstein, sens în care am adresat întrebări atât ministrului Justiției ( la care nu am primit răspunsuri), cât și mai multor autorități din România și Statele Unite ale Americii.

Citește și: Mutarea de ultimă oră care aruncă-n aer moțiunea de cenzură! Calculele Opoziției spulberate

Atitudinea agresivă, menită să mă descurajeze în demersurile mele jurnalistice, nu vor avea succesul la care speră doamna Birchall.

Maniera în care un membru al Cabinetului dumneavostră înțelege să se poarte cu ziariștii - cazul meu și al colegelor mele, Oana Stancu, Sorina Matei, nefiind singulare - arată nu doar lipsa de educație primară, ci și de înțelegere a demnității pe care o are în statul român.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘ Eu respect foarte mult presa şi ştiu că presa are un rol foarte important în statul român’

Un astfel de ministru nu poate reprezenta judecătorii acestei țări și nici măcar procurorii.

Faptul că Ana Birchall încă face parte din Guvernul și partidul pe care le conduceți mă face să cred că vă solidarizați cu astfel de atitudini și că, la rândul dumneavostră, nu găsiți nimic greșit în intimidarea și jignirea ziariștilor acestei țări.

Dezamăgită,

Floriana Jucan”, se arată în documentul trimis premierului.

Citește și: Kaufland dă lovitura în noiembrie! Premieră pentru gigantul german în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.