Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DUPĂ ce fostul ministru Sandu a fost dat în VILEAG noului judecător de către Cocoş şi Pinalti, alţi DOI MARTORI şi-au menţinut declaraţiile în cazul Microsoft

gabriel sandu dorin cocos dumitru nicolae niro arest

Instanţa supremă a reluat, luni, si va continua marţi, reaudierea primilor martori care au vorbit în dosarul fostului ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi al afaceriştilor Dinu Pescariu şi Claudiu Florică.

La termenul de luni al procesului fostul edil din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti şi omul de afaceri Dorin Cocos, au venit ca martori la instanţă si au povestit despre traseul celor 4 milioane de euro ce erau destinaţi fostului demnitar.

După aceştia, alţi doi martori au venit să întărească plaja acuzaţiilor din dosar.

Unul dintre ei, care a vorbit la DNA despre situaţia contractării a 50.000 de ore de intervenţie şi consultanţă tehnică a Microsoft la minister, a spus acum că nu îşi mai poate aminti precis în faţa judecătorilor câte ore efective au fost prestate din cele contractate dar a insistat că menţine toate declaraţiile date la DNA şi la instanţă în primă fază.

Citeşte şi: Condamnații de IERI, 'GROPARII' unui fost ministru, astăzi - Pinalti și Cocoș l-au DESFIINȚAT pe fostul ministru Sandu în fața judecătorilor ICCJ

Potrivit actelor din dosar martorii au povestit cum Microsoft a subcontractat, în cadrul contractului mare, în sarcina a 11 firme, cele 50.000 de ore de consultanță și suport pentru produsele software ale companiei.

Concret, martorii au spus că, cele 11 firme ar fi aparţinut în realitate directorului Microsoft România de la acea vreme, Călin Tatomir, lui Claudiu Florică sau unor apropiați ai acestora.

Decizia subcontractării celor 50.000 ore de consultanță și suport ar fi fost luată de Călin Tatomir, împreună cu Claudiu Florică, iar cele 11 firme subcontractoare ale Microsoft România au fost indicate de către D-Con Net SRL, firma lui Florică şi Pescariu, printr-o adresă transmisă prin fax către Microsoft România.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Motivul subcontractării orelor de mentenanță către 9 dintre cele 11 societăți comerciale ar fi fost ca aceste sume de bani să ajungă la firmele deținute direct sau indirect de Tatomir şi Florică sau la persoane apropiate acestora, întrucât unele dintre aceste firme subcontractoare au încasat banii de la Microsoft și i-au virat mai departe societăților deținute de cei doi.

În altă ordine de iedei, ancchetatorii DNA au probe din care rezultă că din cele 50.000 de ore de consultanță și suport au fost prestate în favoarea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale doar cele care nu au fost subcontractate de Microsoft România SRL către societățile controlate de inculpații Călin Tatomir și Claudiu Florică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.