Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce l-a ironizat, acum îl apară. CTP: ”Sunt de acord cu ministrul Pop”

ctp

stiripesurse.ro vă prezintă principalele subiecte ale zilei, printre care și poziția exprimată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, asemănătoare cu cea a ministrului Educației, pe o temă care a suscitat o dezbatere intensă în spațiul public - situația elevului de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca care a fost trimis acasă de către conducerea unității din cauza că avea părul lung.

Digi24:

Un elev al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca a fost trimis acasă din cauza părului lung. Băiatul a sesizat problema pe Facebook, fiind revoltat de situaţie. De cealaltă parte, directorul unităţii spune că nu a făcut decât să respecte regulamentul de ordine interioară adoptat de profesori, părinţi şi reprezentantul elevilor. Şi ministrul Liviu Pop susţine că nu este vorba de un abuz în acest caz, întrucât s-a respectat regulamentul. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că, în acest caz, este de acord cu ministrul Educaţiei.
„Sunt de acord cu domnul ministru al educaţiei, Pop. Ce a spus acum are sens şi anume acel liceu are un regulament de ordine interioară, pe care, potrivit legii, poate să şi-l stabilească.
Acesta nu e un liceu obşnuit, e un liceu teologic, confesional, greco-catolic, „Inochentie Micu” - episcopul de Făgăraş şi Blaj, o mare personalitate religioasă şi luptător pentru drepturile românilor, din Ardeal, înfiinţat de cardinalul episcop Iuliu Hossu, în 1945, deţinut politic şi mare personalitate religioasă.
Nu l-a obligat nimeni pe acest băiat să se ducă acolo. Dacă ar fi fost la un liceu de arte plastice sau de muzică, nu i-ar fi spus nimeni nimic pentru că vine cu părul mai lung. Dar aici este un liceu, acest liceu a fost interzis din 1948 până în 1989, fiind închis de autorităţile comuniste.
Mulţi dintre cei care termină acest liceu urmează facultatea de teologie, dar dovada deschiderii pe care o arată liceul - acolo pot veni elevi de alte confesiuni, religii sau naţionalităţi, dar li se cere acest lucru, să aibă o anumită ţinută în legătură cu care iau la cunoştinţă prin contractul cu liceul pe care îl semnează părinţii.
Corect e să te duci să te tunzi dacă vrei să mergi la Liceul Teologic „Inochentie Micu”, înfiinţat de Iuliu Hossu. Dacă nu, te duci la alt liceu”, a adeclarat jurnalistul. (Mai multe detalii AICI)

Hotnews:

Am avut cu copilul meu o "discutie foarte, foarte serioasa" (asa cum ii place dlui Dragnea). I-am spus ca e absolut necesar sa scadem cu 2% fondul de inghetata si carioci, pentru ca trebuie sa fim solidari cu domnii Dragnea, Stanescu, Daea, Pandele, Laufer, Tudorel Toader, Tutuianu, Iordache, cu doamnele Olguta Vasilescu, Shhaideh, Firea, Emilia Arcan. E absolut normal sa platesc la Stat o taxa de solidaritate de 2% din venitul meu. La Statul Lor. Ca sa-si plateasca sotii, sotiile, amantele, copiii, nasii, finii, cumnatii si prietenii plantati pe salarii uriase.
Sincer, imi pare rau ca nu am propus eu pina acum taxa de solidaritate de 2% din veniturile mele pentru a ajuta statul, asa cum ne-a anuntat aseara dl Ionut Misa. Am avut atitea ocazii in care mi-a fost mila de oamenii chinuiti care compun Statul lor. Cine sa le asigure lor confortul necesar, cine sa le aline durerile de cap pricinuite de programul infernal de la Stat, cine sa le plateasca salariile oricum mizerabile care abia daca le acopera un Vuitton pe luna?
Am trecut nepasator pe linga suferinta dsoarei Daea, fiica dlui ministru Petre Daea, care a ramas fara bani de mers la mare, la Vama Veche, si a fost nevoita sa faca o cheta printre colegii de la Stat. Avea nevoie de cei 2% din veniturile mele ca sa-si satisfaca o nevoie reala, dat fiind stresul ei zilnic ingrozitor la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale? Avea! (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Undeva în interiorul mall-ului AFI Cotroceni – sub un roller coaster, pe lângă IMAX şi pe lângă coridorul de la cazinoul electronic - Anca Mariana Petculescu a văzut o pereche atrăgătoare de cizme din piele neagră, scrie New York Times.
În acel moment, şi-a amintit de datoria de pe cardul de credit, de cheltuielile pentru reparaţiile sistemului de încălzire al apartamentului ei. Apoi mintea i-a fugit la cei 500 de lei (130 de euro) pe care Guvernul tocmai i-a adăugat la pensia lunară. A decis totuşi să ia cizmele.
"Cumpărăturile sunt la fel ca terapia pentru mine", a spus Ana Petculescu, în vârstă de 64 de ani, care s-a pensionat acum cinci ani din contabilitatea la o companie de telefonie de stat. "Ca să mă simt bine, cumpăr."
Comportamentul acestei doamne ieşite la pensie explică de ce România este cea mai rapidă creştere economică din Europa. În prima jumătate a anului, a ajuns la un ritm de creştere de 5,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
Având în vedere că România este una dintre cele mai sărace naţiuni din Europa, care încă se recuperează după perioada dictatorului Nicolae Ceauşescu, această performanţă confirmă începutul unei ere strălucitoare. România creşte în sfârşit după ani de criză.
Cu toate acestea, scena de la mall ilustrează şi de ce mulţi economişti sunt pesimişti în privinţa îmbunătăţirii averi românilor - şi de ce unii se tem că următoarea criză din Europa se află deja în formă. O mare parte din creşterea pe care a experimentat-o ​​România este datorată consumatorilor. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

Scrutinul austriac de duminica trecută a dat naştere unei ecuaţii greu de rezolvat. Partidul conservatorilor creştini austrieci (ÖVP) a ieşit pe primul loc cu peste 31% din sufragii. Sociali-democraţii (SPÖ) ocupă locul doi cu aproape 27% iar extrema dreaptă (FPÖ) a obţinut 26 de procente. Intrebarea care se pune este dacă Sebastian Kurz, liderul conservatorilor, trebuie să se alieze sau nu cu extrema dreaptă. Editorialistul ziarului Le Monde încearcă să răspundă dilemei.
« Lecţia recentelor alegeri generale din Austria se rezumă într-o propoziţie : populismul european este mai departe activ ». O scrie Le Monde încă din titlul editorialului său. Ziar care constată că « valul protestatar eurosceptic şi anti-imigraţie care bântuie Europa de câţiva ani, nu pare să moară ».
« In Austria, întrebarea care se pune acum – şi care interesează întreaga Uniune europeană - este dacă Sebastian Kurz, tânărul lider ÖVP, va accepta sau nu să guverneze cu extrema dreaptă din Partidul libertăţii (FPÖ) condus de Heinz-Christian Strache. Dispreţuitor vizavi de Uniunea europeană, denunţând fluxurile migratorii care ar putea bulversa echilibrul demografic al ţării, FPÖ duce în spate două lucruri : un trecut nazist şi o serie de militanţi care flirtează cu antisemitismul » notează Le Monde.
« Dilema este cu atât mai grea pentru Kurz cu cât, a duce mai departe aceeaşi coaliţie dreapta-stânga care guvernează ţara de 7 decenii ar echivala cu a nu ţine cont de plictiseala pe care o produce în electorat această formulă obosită. Numeroşi austrieci consideră că sistemul lor politic nu mai funcţionează cum trebuie, este uzat şi reproduce de o manieră incestoasă elitele. Cu alte cuvinte, a continua cu o astfel de coaliţie dreapta-stânga ar putea umfla şi mai mult scorul extremei drepte ». (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.