Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce Ucraina s-a plâns că Rusia a atacat-o și cibernetic, România îi sare în ajutor, alături de alte 5 țări din UE: Ciudățenia din decizia Bucureștiului

publika.md
atac cibernetic

Şase state membre UE, printre care şi România, vor trimite o echipă de experţi în securitate cibernetică în Ucraina, pentru a lupta împotriv ameninţărilor cibernetice, după ce Rusia a recunoscut oficial independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat, marţi, ministrul adjunct al Apărării din Lituania, potrivit Reuters.

Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România şi Croaţia vor trimite echipa de experţi înfiinţată pentru a ajuta alte ţări, instituţii şi parteneri UE să facă faţă ameninţărilor cibernetice, ca urmare a solicitării adresate de Ucraina luni, a precizat ministrul adjunct al Apărării din Lituania, Margiris Abukevicius.

Citește și: Viktor Orban îi întoarce spatele lui Vladimir Putin: Ungaria împărtăşeşte poziţia UE în privinţa conflictului dintre Ucraina şi Rusia

„Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face faţă unor incidente anume sau de sprijin pentru a-şi testa infrastructura în căutarea unor breşe de securitate”, a declarat el, pentru Reuters.

Hackerii militari ruşi s-au aflat în spatele unui val de atacuri cibernetice de tip „Distributed Denial of Services” (DDoS), care au dezactivat pentru scurt timp site-urile băncilor şi instituţiilor guvernamentale ucrainene, au declarat, vineri, Statele Unite şi Regatul Unit.

Citește și: Serghei Lavrov minimalizează ameninţarea Occidentului cu sancţiuni: 'Știm că vor fi impuse oricum, în orice caz. Cu sau fără motiv'

Rusia a dezminţit orice implicare în aceste atacuri, scrie news.ro.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat, luni, că experţii cibernetici din Regatul Unit lucrează cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea ţării împotriva atacurilor cibernetice din partea Rusiei.

Ciudat este că România deja contribuie la Pachetul substantial de măsuri în sprijinul Georgiei și și-a asumat rolul de coordonator (lead-nation) pentru gestionarea fondului voluntar de asistență NATO pentru Ucraina privind apărarea cibernetică.

Citește și: După ce a înfricoșat tot Occidentul, Rusia anunță că vrea dialog: rușii dau asigurări că nu trimit militari în cele două regiuni separatiste .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.