Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu Jean Claude Juncker, Ministrul Transporturilor își trimite Corpul de Control la Aeroportul Băneasa

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a trimis marţi Corpul de control la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroportul din Băneasa, pentru a verifica dacă experţii instituţiei au respectat procedurile în cazul aterizării avionului preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au declarat, marţi, pentru News.ro, surse oficiale din Ministerul Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns, luni după-amiază, la aeroport pentru a-l întâmpina pe preşedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti pentru a participa la summit-ul Iniţiativa celor Trei Mări. Guvernul a susţinut că aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decât ora anunţată, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara avionului şi l-a dus la hotel.

Cel mai probabil, până la sfârşitul săptămânii, vor exista primele concluzii ale investigaţiei declanşate de Ministerul Transporturilor, potrivit surselor citate.

Suspans la CCR: Judecătorii constituţionali au stabilit noua dată pentru verdictul pe statutul magistraţilor

”În legătură cu vizita de luni a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ministrul a solicitat azi Corpului de control să investigheze dacă şi cum au fost respectate procedurile de către experţii instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, a acelor persoane care au gestionat această situaţie”, a declarat surse oficiale din Ministerul Transporturilor, pentru News.ro.

Acestea fac referire la CNAB, dar este posibil să fie solicitate informaţii şi la Romatsa.

”Cel mai probabil, vom avea primele concluzii în cel mai scurt timp, însemnând că până la sfârşitul săptămânii vom avea nişte rezultate preliminare”, au adăugat sursele citate.

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanţa Delegaţiei Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informaţii confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles, a precizat Executivul român.

Conform sursei citate, premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa, iar la ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunţat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România preşedintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunţată iniţial.

”La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa. Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegaţia preşedintelui Comisiei Europene de la scara avionului şi a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată”, susţine Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.