Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După cutremurul din 2017 din Mexic, au fost descoperite vestigii ale templului zeului ploii la azteci

descopera.truezone.ro
Azteci

Vestigii ale unui templu dedicat lui Tláloc, zeul ploii la azteci, au fost descoperite în piramida Teopanzolco din statul Morelos, în urma cutremurului din 19 septembrie care a avut loc în zonă (news.ro).

Templul, care a fost prezentat în Cuernavaca, capitala ce găzduieşte piramida Teopanzolco, aparţine culturii tlahuica care s-a dezvoltat în zonă şi care a avut legături cu aztecii, scrie AFP.

Cutremurul a afectat nucleul structurii piramidei, a explicat arheologul Bárbara Koniecza, de la Instituto Nacional de Antropología e Historia (INAH). Stricăciunile cele mai mari au fost înregistrate în partea superioară, unde se găseau două temple, unul dedicat lui Huitzilopochtli, cea mai importantă zeitate a aztecilor, şi celălalt, lui Tláloc.

Când INAH a realizat studii privind structura piramidei, au fost descoperite vestigiile unei sculpturi dedicate zeului ploii.

A fost estimat că aceasta datează din anul 1150, iar piramida Teopanzolco, de 16 metri înălţime, are o vechime cu 240 de ani mai mare.

Potrivit experţilor, templul descoperit are o lungime de aproximativ şase metri şi o lăţime de patru, cu treptele de acces amplasate în partea de vest.

Au fost găsite şi resturi de ceramică şi ale unei cădelniţe de cultură tlahuica.

Puţin după miezul zilei de 19 septembrie, un cutremur de 7,1 Richter cu epicentrul în statul Morelos şi Puebla, din centrul Mexicului, a cauzat moartea a 369 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.