Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După doi ani de pauză, Festivalul Rock in Rio revine în Brazilia: Trupele Iron Maiden, Guns N' Roses și Green Day, capete de afiș

Guns N' Roses

Mega-festivalul Rock in Rio revine în actualitate vineri printr-o serie de concerte susţinute de artişti celebri, precum Iron Maiden, Guns N' Roses, Green Day, Dream Theater, Sepultura, Coldplay, Dua Lipa şi Justin Bieber, care vor reuni 700.000 de spectatori pe parcursul a şapte zile, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, care a afectat grav Brazilia, informează AFP.

"A sosit momentul să ne reîntâlnim, după pandemie. Vom putea din nou să fim împreună şi să ne îmbrăţişăm: viaţa nu se mai desfăşoară în spatele unui ecran, ci în direct", a declarat Roberto Medina, fondatorul festivalului, într-o conferinţă de presă organizată în Parcul Olimpic al Jocurilor Olimpice din 2016, unde vor avea loc aceste concerte, potrivit Agerpres.

Pentru cea de-a noua ediţie a festivalului din Brazilia şi cea de-a 22-a în total dacă sunt luate în calcul şi ediţiile organizate în Portugalia, Spania şi Statele Unite, Rock in Rio ar trebui să atragă 100.000 de spectatori pentru fiecare dintre serile festivalului (2, 3, 4, 8, 9, 10 şi 11 septembrie).

La fel ca la ediţiile precedente, programul festivalului este unul eclectic, incluzând atât trupe de heavy metal, cât şi artişti care cântă pop, hip-hop, folclor brazilian şi funk carioca.

Prima seară, cea de vineri, va fi majoritar dedicată muzicii heavy metal, pe scenă urmând să urce legendara trupă britanică Iron Maiden, americanii de la Dream Theater, francezii de la Gojira şi celebrul grup brazilian Sepultura, prezent la aproape toate ediţiile Rock in Rio organizate după 1991.

Concertele vor fi repartizate pe opt scene, inclusiv în spaţii precum New Dance Order - dedicat muzicii electronice - şi Espaco Favela - ce conţine decoruri inspirate din favelele din Rio de Janeiro şi unde vor cânta tineri proveniţi din aceste cartiere sărace, unde trăiesc aproximativ un sfert dintre locuitorii metropolei braziliene.

Spectatorii vor putea să se distreze cu ajutorul unor atracţii special amenajate, precum o tiroliană care trece pe deasupra scenei principale şi un roller-coaster.

Post Malone, Camila Cabello şi Megan Thee Stallion se numără printre starurile internaţionale aşteptate de fani, alături de artişti locali precum Iza, Ivete Sangalo şi trupe de rap indigen.

Amazonia va fi şi ea reprezentată, în zona "Nave", o sală în care vor fi proiectate pe ecrane panoramice imagine din cea mai mare pădure tropicală de pe planeta noastră, afectată puternic de incendii în această perioadă.

La Rio de Janeiro, festivalul se desfăşoară de obicei la fiecare doi ani începând din 2011, însă ediţia din 2021 a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de COVID-19, care a provocat peste 680.000 de decese în Brazilia.

Concertele vor avea loc totodată în plină campanie electorală, cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, considerate unele dintre cele mai polarizate din istoria recentă a Braziliei, la care participă preşedintele de extrema dreaptă Jair Bolsonaro şi un fost şef al statului brazilian, politicianul de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.